Δήμος Φαρκαδόνας: Παρουσίαση ηλεκτροκίνησης στην πλατεία Φαρκαδόνας

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, παρουσιάστηκε στην πλατεία της Φαρκαδόνας, το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο , PEUGEOT 208, από την Σιώκης Α. Ε. και ο Δήμος Φαρκαδόνας ευχαριστεί την εταιρία για την ευγενική συμμετοχή στην εκδήλωση.
Μια ακόμη δράση του  του Δήμου μας, για την βιώσιμη κινητικότητα.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε , ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Σπύρος Αγναντής, η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Υγείας, ποιότητας ζωής, περιβάλλοντος, κυρία Ειρήνη Κακαϊτσα, , ο πρόεδρος της κοινότητας Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Κούτσικος, ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού  κ. Κώστας Ασίκης και το στέλεχος του Kέντρου Kοινότητας (συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)  κυρία Δήμητρα Παπαστεργίου.
Tο νέο PEUGEOT e-208 προσφέρει μία ευχάριστη και διασκεδαστική οδήγηση χάρη στον αμιγώς ηλεκτρικό του κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα μέσο πρόσβασης σε μία νέα μορφή μετακίνησης.
Έχει αυτονομία 340 χιλιόμετρα και φυσικά δεν εκπέμπει ρύπους. Πρόκειται για 100% ηλεκτροκίνηση . Οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα μορφή κίνησης φιλική προς το περιβάλλον.
Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαίνουν πλέον στην ζωή μας και έχουν σημασία στην οικονομική ανάπτυξη.
Συνεισφέρουν στη λειτουργία των έξυπνων πόλεων, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην οικολογική συνείδηση.
Συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια μείωσης των αερίων ρύπων και των θορύβων της κυκλοφορίας των μεγάλων αστικών κέντρων κυκλοφορώντας σε αυτά υπό συνθήκες μηδενικής ρύπανσης, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό τους κόστος.
Από τον περασμένο Ιούλιο, η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι Νόμος του κράτους , έχει επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα.
Ο νόμος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης  άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για την ανάπτυξη της νέας μορφής κινητικότητας η οποία θα μειώσει δραστικά τις μέσες εκπομπές CO2, θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και της ζωής των πολιτών και σιγά-σιγά θα ανανεώσει και το γηρασμένο στόλο των οχημάτων.
Επίσης ο νέος νόμος δίνει σημαντικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή plug-in υβριδικών οχημάτων, scooter και ποδηλάτων με τις επιδοτήσεις να είναι υψηλότερες για τους επαγγελματίες οδηγούς (ιδιοκτήτες Ταξί και εταιρικοί στόλοι οχημάτων) οι οποίοι κινούνται συνεχώς μέσα στις μεγαλουπόλεις και βέβαια ρυπαίνουν πολύ περισσότερο από τους ιδιώτες καταναλωτές.
Το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» ύψους 100 εκατ. ευρώ αρχικά επιδοτεί την αγορά και μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων για την περίοδο 2020-2021.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προσδοκά έως το τέλος του 2021 να έχει καταγραφεί σημαντική μείωση των εκπομπών ρύπων, να έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 1.700 ηλεκτρικά ΙΧ και 1.500 ηλεκτρικά Ταξί, 1.500 ηλεκτρικά ποδήλατα και 1.500 e-scooters, 6.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά εταιρικά αυτοκίνητα και να έχουν πουληθεί 1.000 έξυπνοι οικιακοί φορτιστές.

Σχετικές δημοσιεύσεις