Αρνητικά τα τεστ rapid στον Δήμο Φαρκαδόνας – Αναμένονται τα αποτελέσματα και των μοριακών τεστ Covid-19

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας, τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (Covid-19) . Υποβλήθηκαν σε τεστ περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και αιρετοί ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Σπυρίδωνας Αγναντής.
Έγιναν παράλληλα 50 έλεγχοι Τεστ Αντιγόνου COVID-19 (rapid test) για γρήγορη ανίχνευση αλλά και μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού COVID-19. Τα αποτελέσματα των  rapid test ήταν όλα αρνητικά, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ.
Την ικανοποίησή του για τα καλά αποτελέσματα των γρήγορων τεστ εξέφρασε ο Δήμαρχος Σπυρίδωνας Αγναντής , ο οποίος ευχαρίστησε τους ανθρώπους του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και την επικεφαλής αυτού κυρία Δήμητρα Νάτσινα για τη συνεργασία και την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα να υποβληθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου στα τεστ ανίχνευσης.
Επίσης ευχαρίστησε τους εργαζομένους που προσήλθαν στην διαδικασία , δείχνοντας άπαντες υπευθυνότητα , έτσι ώστε να υπάρχει μια γενική εικόνα για την υγεία των εργαζομένων απ΄ όλες τις υπηρεσίες.
Επισήμανε την ανάγκη να συνεχίσουν όλοι να  είναι σχολαστικοί και προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας εναντίον της διάδοσης του  κορωνοϊού, η οποία σημειώνει άνοδο το τελευταίο διάστημα,  έως ότου υπάρξει υποχώρηση της νόσου και επιστροφή στην κανονικότητα.
Να επισημάνουμε τέλος, πως αναμένεται και η απόφαση των αρμοδίων  από την περιφέρεια , του κλιμακίου ΕΟΔΥ Τρικάλων και του Δήμου , έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν σύντομα drive-through rapid τεστ Covid-19 , στον γενικό πληθυσμό του Δήμου Φαρκαδόνας σε ημερομηνία και τόπο που θα ανακοινωθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις