Πύλη Αξιών: Να δοθεί λύση στον τραπεζικό αποκλεισμό της Πύλης

Πότε θα ανοίξει το κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας;

 

Με αφορμή το χθεσινό μπλακ άουτ στα δύο ΑΤΜ της Πύλης, το οποίο πρώτο ανέδειξε το trikalaonline.gr, από τον Δημοτικό Συνδυασμό Πύλη Αξιών προκλήθηκε η παρακάτω παρέμβαση:

Έχει περάσει ένας χρόνος και κάτι, από τη στιγμή που και η τελευταία Τράπεζα αποχαιρέτησε την Πρωτεύουσα του Δήμου Πύλης. Οι συναλλαγές πλέον γίνονται είτε μέσω των ΑΤΜ’s που έχουν αφήσει πίσω τους, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς, είτε από το ταχυδρομείο της Πύλης, όπου γίνεται εξυπηρέτηση των πολιτών στα βασικά (κατάθεση ή ανάληψη σε ΤΤ και Eurobank) σε ωράριο καταστημάτων, χωρίς όμως να υπάρχει ΑΤΜ για συναλλαγές εκτός ωραρίου.  Με άλλα λόγια παρατηρούμε ότι καμία Τράπεζα δεν έχει ολοκληρωμένο σύστημα συναλλαγών (κατάθεση, ανάληψη, χορήγηση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, έκδοση δανείων, χορήγηση POS κλπ) σε έναν ολόκληρο Δήμο. Η μοναδική εξαίρεση είναι το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Ελάτης που εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες και τους τουρίστες του πιο γνωστού τουριστικού προορισμού στο Δήμο μας.

Τι τελευταίες μέρες στην Πύλη δεν λειτουργούν ούτε τα ΑΤΜ’s. Οι δημότες αναγκάζονται να  αλλάξουν Νομό ώστε να κάνουν τις συναλλαγές τους στην πιο κοντινή Τράπεζα που βρίσκεται στο Μουζάκι Καρδίτσας. Εν μέσω πανδημίας η αλλαγή Νομού δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Ο Δήμος Πύλης φαντάζει, ως μια πρώην οργανωμένη κοινωνία, σε αποσύνθεση.

Η Δημοτική Αρχή μας διαβεβαίωσε σε Δημοτικό Συμβούλιο του 2019, ότι ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας και θα δημιουργηθεί νέο υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Πύλη. Ακόμα περιμένουμε…

Τις επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης της 4ης Μαΐου, μπαίνουμε στη διαδικασία επαναφοράς στην κανονικότητα, με τη σταδιακή άρση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Μια πανδημία, που εκτός από την απώλεια ανθρώπινων ψυχών, θα επιφέρει σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών και μεγάλη οικονομική ύφεση. Οι πολίτες θα έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ την ύπαρξη ολοκληρωμένου συστήματος συναλλαγών στην έδρα του Δήμου Πύλης, για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό λοιπόν προτείνουμε:

Α) Την άμεση εγκατάσταση υποκαταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας στην έδρα του Δήμου Πύλης με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, με ταυτόχρονη παραμονή του υπάρχοντος στην Ελάτη.

Β) Την εγκατάσταση ATM από τη Eurobank, στο Ταχυδρομείο της Πύλης με ταυτόχρονη δημιουργία χώρου στο εσωτερικό του για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, παρουσία εξειδικευμένου υπαλλήλου.

Η Δημοτική αρχή ας αφήσει το λαϊκισμό και τη μετάθεση ευθυνών και ας ασχοληθεί με δύσκολα και σοβαρά προβλήματα. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας με σκοπό την υλοποίησή τους, χωρίς καμία διάθεση δημιουργίας εντυπώσεων και στείρας αντιπαράθεσης.

Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση…

 

Με εκτίμηση και συνέπεια στο δημότη,

Εκ μέρους της «Πύλης ΑΞΙΩΝ»,

Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δήμου Πύλης,

Βαλάντης Τσιούτσιας

Σχετικές δημοσιεύσεις