Των αδερφών Σαράντη το πάρκινγκ του Μύλου των Ξωτικών

Όπως έγινε γνωστό μέσα από την πρωινή εκπομπή της Ραδιοφωνικής Λέσχης 97,6 το οικόπεδο που αποτελούσε για χρόνια το πάρκινγκ του Μύλου των Ξωτικών έναντι από το πάρκο ανήκει πλέον στους αδερφούς Σαράντη.

Ο Αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Καταβούτας ανέφερε ότι η πρόταση του Δήμου στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου είναι να λειτουργήσει ως πάρκινγκ τις μέρες του Μύλου των Ξωτικών με ένα μικρό αντίτιμο στους επισκέπτες. Διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αδερφούς Σαράντη είναι σε πολύ καλό σημείο και είναι σίγουρος πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την συνεργασία ανάμεσα τους, πόσο μάλλον με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες που έχουν προσφέρει πολλά στον νομό.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε-Trikala Οδυσσέας Ράπτης είπε ότι οι ιδιοκτήτες ετοιμάζουν ένα πλήρως διαμορφωμένο πάρκινγκ με χρέωση, με τουαλέτες, ρεσεψιόν. Ωστόσο θα υπάρξουν κι άλλα μέρη που θα μπορούν να παρκάρουν οι επισκέπτες, ενώ υπάρχουν και συζητήσεις για το πάρκινγκ του Καραθανάση στην Ασκληπιού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Από φέτος θα υπάρξει χρέωση στο υπαίθριο παρκινγκ απέναντι από το χώρο του Μύλου. Είναι ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί κάποιες προηγούμενες χρονιές δωρεάν για χρήση των επισκεπτών, όμως από φέτος γίνανε και πολλά έργα υποδομής, όπως τουαλέτες, υπάλληλοι υποδοχής και σέρβις. Θα υπάρχει μεγαλύτερη τάξη και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Αυτό που ζήτησα εγώ από τον ιδιοκτήτη είναι να είναι όσο γίνεται πιο χαμηλό το αντίτιμο έστω για την πρώτη χρονιά, ώστε να περαστεί πιο εύκολα στους επισκέπτες.

Εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια τέτοια επένδυση, καθώς ήδη πληρώσαμε πολλά χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησάκι. Μέχρι κι από τα πιθανά κέρδη ‘χρησιμοποιήσαμε’ κεφάλαια, ώστε να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε τον Μύλο φέτος. Γι αυτό ζητάμε από όλους να μας βοηθήσουν, ζητάμε από την πόλη να…ανοίξει όπως λέμε, ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος και να εξυπηρετηθεί, και αν μπορούν και τα καταστήματα να βοηθήσουν το Μύλο των Ξωτικών.

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι οι ίδιοι με πέρυσι οι συμμετέχοντες που θα έχουν τα μαγαζιά μέσα στο πάρκο, και στα ενοίκια τους υπήρξε μια αύξηση περίπου 10%.»

Σχετικές δημοσιεύσεις