Τι γίνεται με τις ακατάλληλες πεζογέφυρες στα Τρίκαλα

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων τέθηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης ερωτήσεις σχετικά με τις γέφυρες που κρίθηκαν ακατάλληλες και χρήζουν άμεσης κατεδάφισης  αλλά παρόλα αυτά οι κάτοικοι των περιοχών περνούν.

Από την μεριά της η δημοτική αρχή ανέφερε ότι η γέφυρα που βρίσκεται στο 2ο Δημοτικό έχει κλείσει οριστικά και δεν υπάρχει πρόσβαση ενώ στην γέφυρα των Κουτσομηλίων παρότι έχει κριθεί ακατάλληλη έχουν δώσει πρόσβαση από την μία μεριά αλλά με προσοχή και επισήμαναν ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να περνάνε κατά μόνας.

Ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση για την γέφυρα στα Κουτσομήλια ήταν για την διέλευση των μαθητών στο σχολείο και επισημάνθηκε ότι η δημοτική αρχή λαμβάνει την ευθύνη της απόφασης αυτής. Ο αντιδήμαρχος έργων αναγνώρισε την αναγκαιότητα της λύσης του προβλήματος της στατικότητας των γεφυρών και είπε ότι αναμένουν χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια θα πάνε στις γέφυρες. Σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Στέφανου Βαβύλη σχετικά με το αν πάρθηκαν τα λεγόμενα “καρότα” για την στατικότητα των γεφυρών ή απλά η απόφαση πάρθηκε πρόχειρα,  ο κ.Καταβούτας απάντησε ότι δεν ήταν εύκολη η διαδικασία για τα “καρότα” και πως την απόφαση για το κλείσιμο των γεφυρών την πήρε ο κ. Βασίλης Μπαρδάκης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις