Τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ της 28η Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη

Παρουσία του Δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα

Με τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πύλη, με την Πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, με την παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα και εκπροσώπων των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου και αντιπροσωπείας της Μαθητικής Κοινότητας Πύλης και Φορέων της Πύλης.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Κατερίνα Μπραζιτίκου.

Ακολούθησε η Επιμνημόσυνος Δέησης στο Μνημείο των (ΗΡΩΩΝ) των πεσόντων στον πόλεμο του 1940 στον αύλειο χώρο του ΕΠΑΛ Πύλης, και η κατάθεση των στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και Φορέων της Πύλης.

Τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα η μεγαλειώδης παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας της Πύλης, των Πολιτιστικών Συλλόγων και των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλης, επί της Οδού Αγίου Βησσαρίωνος (πρώην Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας) ενώπιον της εξέδρας των Επισήμων.

Παρευρέθηκαν η Βουλευτής Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα και ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θες/λίας-Στ, Ελλάδος κ. Ηλίας Τσιαούσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις