Σοφία Αλεστά: Δεν έχουν πιστωθεί ακόμα στον Δήμο τα χρήματα για τις δαπάνες των πλημμύρων

Μιλώντας σήμερα το πρωί στη Λέσχη 97,6 η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Αλεστά, έδωσε την απάντησή της σχετικά με την εξόφληση των ξενοδοχείων που μένουν οι πλημμυρόπληκτοι. Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά ότι καμία δαπάνη δεν έχει εξοφληθεί ακόμα για έξοδα που γίνανε μετά την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου, καθώς δεν έχει πιστωθεί το ποσό στο λογαριασμό του Δήμου Τρικκαίων παρότι έχει εγκριθεί.

Η κ. Αλεστά ανέφερε πως ευελπιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κατατεθούν τα χρήματα επισημαίνοντας ότι τόσο η ίδια όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου πιέζουν για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία.

« Είναι αληθές ότι δεν έχει πληρωθεί ακόμα καμία δαπάνη φιλοξενίας σε ξενοδοχεία, όπως και καμία άλλη δαπάνη που έγινε σε αυτό το πλαίσιο. Εγκρίθηκε το ποσό λογιστικά από το Υπουργείο, αλλά στο ταμείο του Δήμου δεν έχει πιστωθεί ακόμα. Συνολικά είναι ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου, αλλά περιμένουμε ακόμα να το δούμε στο λογαριασμό μας.

Η διαδικασία από εμάς ολοκληρώθηκε κανονικά, και αναμένουμε την πίστωση. Μιλάμε και με τους ξενοδόχους και ζητάμε και από αυτούς την υπομονή τους. Όπως και για τα χωματουργικά, τα μηχανήματα, τις δαπάνες για την καύση των ζώων, τις συμβάσεις των διμηνιτών εργαζομένων, όλα αυτά. Ευελπιστώ σύντομα να έχουμε κάποια χρήματα, όλοι πιέζουμε να γίνει όσο γρηγορότερα γίνεται, και ευχαριστούμε και όλους τους προμηθευτές για την υπομονή και την πίστωση χρόνου που μας δίνουνε.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις