Σακκάς – Ζαχαράκη στην παλιά κλινική Παντελιδάκη για προσωρινή στέγαση πλημμυροπαθών

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων για την προσωρινή στεγαστική στήριξη των πλημμυροπαθών του Δήμου από την πρόσφατη θεομηνία.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς προσκάλεσε την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να επισκεφθεί τον χώρο πρώην κλινικής, στην οποία ο Δήμος Τρικκαίων σχεδιάζει να στεγάσει προσωρινά, οικογένειες πλημμυροπαθών. Πρόκειται για την παλιά κλινική Παντελιδάκη, που ανήκει στο ομώνυμο Ιδρυμα. Με τους διαχειριστές του Ιδρύματος ο Δήμος Τρικκαίων έχει ήδη συμφωνήσει, προκειμένου το κτήριο να χρησιμοποιηθεί για τον συγκεκριμένο κοινωνικό σκοπό.

Η κ. Ζαχαράκη επισκέφθηκε τα Τρίκαλα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023. Εχοντας επισκεφθεί τα Τρίκαλα 15 ημέρες πριν, η Υπουργός είχε ήδη γνώση του έργου που υλοποιήθηκε και στον κοινωνικό τομέα για τη στήριξη των πληγέντων.

Ο κ. Σακκάς παρουσίασε στην Υπουργό στοιχεία των κοινωνικών λειτουργών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, που από την πρώτη ημέρα βρίσκονται στο πλευρό των πληγέντων.

Με βάση αυτά τα στοιχεία και τη χαρτογράφηση των αναγκών, ο κ. Σακκάς ζήτησε χρηματοδότηση για τεχνική συντήρηση και αποκατάσταση ορισμένων εσωτερικών στοιχείων. Στόχος, το να καταστεί το κτήριο λειτουργικό για όσους/ες μετεγκατασταθούν προσωρινά, ως λύση που σχεδίασε και ετοιμάζεται να υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων.

Το εν λόγω μέτρο είναι ένα από τα 10 που πήρε ο Δήμος Τρικκαίων, για να στηριχθούν πολύπλευρα οι πληγέντες συμπολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι, επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ζήτησε ήδη από την περασμένη Πέμπτη, την παροχή δωρεάν γευμάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών σχολείων των Μ. Καλυβίων (Γυμνάσιο, Δημοτικό, Νηπιαγωγείο).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Παν. Ντιντής (Κοινωνικής Μέριμνας) και Μιχ. Λάππας (υπεύθυνος Εθελοντών), καθώς και η διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Σχετικές δημοσιεύσεις