Ν. Ταχιάος-Ανακατασκευή και όχι προσωρινή λύση στη γέφυρα Διάβας

Του Θανάση Βλάχου

Λύση με ανακατασκευή και όχι προσωρινή θα δοθεί στη γέφυρα Διάβας– Καλαμπάκας βλέπει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κ. Ταχιάος βρέθηκε και πάλι στο σημείο συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος ενώ τον υφυπουργό συνόδευε και κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων και μηχανικών του υπουργείου του.

Ο κ. Ταχιάος άκουσε με προσοχή τους κ.κ. Αβραμόπουλο και Αλέκο που ζήτησαν άμεση λύση-έστω και προσωρινή-καθώς τα προβλήματα για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής είναι τεράστια και η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσωρινής λύσης όπως και την κατασκευή γέφυρας σε άλλο σημείο του Πηνειού και τόνισε ότι δηλαδή η γέφυρα Καλαμπάκας – Διάβας αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο που θα προχωρήσει σε μόνιμη λύση του προβλήματος.

Ήταν κατηγορηματικά αντίθετος στην προοπτική Ιρλανδικής διάβασης και μπαζώματος της κοίτης καθώς όπως είπε είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο όταν το ποτάμι είναι απρόβλεπτο και σε ελάχιστα λεπτά θα καταστρέψει τα πάντα.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος του επέδωσε ένα φάκελο με εκθέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στις δημοτικές ενότητες Κλεινοβού και Καστανιάς ενώ για τις υπόλοιπες καταστροφές, μεταξύ και αυτών της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου θα του παραδώσει έκθεση σε επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σημειώνεται τέλος ότι ο υφυπουργός φεύγοντας κάλεσε όλους τους τοπικούς άρχοντες να είναι ειλικρινείς με τους πολίτες λέγοντάς τους την αλήθεια και να ζητήσουν την υπομονή τους διαβεβαιώνοντας ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας Διάβας-Καλαμπάκας αποτελεί άμεση προτεραιότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις