Επίθεση Αλέκου κατά της κυβέρνησης και η απάντηση της ΔΕΕΠ Τρικάλων

Σε πρωτοφανή επίθεση κατά της κυβέρνησης προέβη ο δήμαρχος Μετεώρων Θόδωρος Αλέκος με αφορμή τις φωτιές σε Βόλο και Ρόδο. Ωστόσο η τοπική Νέα Δημοκρατία έσπευσε  και απάντησε στον Δήμαρχο.

 

Αναλυτικά η δήλωση του Θοδωρή Αλέκου:

“Στα ίχνη της Καταστροφής: Η Άγνωστη Ανθρώπινη Δύναμη και η Περιφρόνηση του Επιτελικού Κράτους

Είμαι εδώ σήμερα για να μοιραστώ μαζί σας την βαθιά μου λύπη και ανησυχία για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην χώρα μας. Αυτή η καταστροφή έχει προκαλέσει τεράστια ανθρώπινη και οικονομική δυστυχία, και η καρδιά μας πονάει για τις απώλειες που έχουμε υποστεί.

Οι πυρκαγιές έχουν εξαπλωθεί με ανελέητη ορμή, καταστρέφοντας δάση, χωράφια, κατοικίες και υποδομές. Πολλές κοινότητες έχουν πληγεί βαρύτατα και πολλοί συμπολίτες μας έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα και περιουσίες. Θα ήθελα να εκφράσω σε αυτό το σημείο τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων παιδιών που έχασαν την ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Ο θάνατος και ο κίνδυνος που αντιμετώπιζαν καθημερινά είναι θαρραλέες πράξεις αυτοθυσίας και θα πρέπει να τους είμαστε υπόχρεοι για πάντα.

Με λύπη και ανησυχία πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αποτυχία του επιτελικού κράτους. Ο ρόλος του κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίζει την ευημερία τους, αλλά πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο επαρκώς.

Η ανεπαρκής προετοιμασία και ο συντονισμός των αρχών έχουν οδηγήσει σε μεγάλες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών, προκαλώντας αβεβαιότητα και ανασφάλεια στο μέλλον των πολιτών μας.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, καθώς πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αποφασίσουμε να συνεργαστούμε ως μία ενωμένη κοινότητα, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφορές.

Είναι προφανές ότι οι “εκλεκτοί“ του επιτελικού κράτους θα τύχουν βοήθειας από παντού έτσι ώστε να μην χάσουν τις θέσεις εξουσίας τους.

Είναι καιρός να συνεννοηθούμε και να συγκεντρώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας για το κοινό μας συμφέρον. Ας αφήσουμε πίσω μας τις προσωπικές διαμάχες και τις πολιτικές εχθροπραξίες και ας επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη όλοι μας να αναζητήσουμε τους καλύτερους υποψηφίους, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν, και να τους υποστηρίξουμε εάν πράγματι δεσμεύονται να εργαστούν για το καλό της κοινότητας μας.

Μόνο μέσα από την ένωση των υγιών δυνάμεών μας και την αποφασιστικότητα να αναλάβουμε κοινή δράση, μπορούμε να φέρουμε αλλαγή και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Μετεώρων. Ας αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και ας κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και αποφασιστικότητα.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος”

 

Στον Θοδωρή Αλέκο απάντησε η ΔΕΕΠ Τρικάλων:

Η Ελλάδα που κοιτά μπροστά και ο Δήμαρχος που αναζητά το εκλογικό όφελος

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος αποφάσισε να κάνει προεκλογική εκστρατεία, πάνω στις φωτιές. Βλέποντας πως οι πολίτες έχουν αναγνωρίσει την ανυπαρξία έργου στην περιοχή από την πλευρά της δημοτικής αρχής και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα για επανεκλογή, προσπαθεί να πιαστεί από όπου μπορεί.

Ετσι αποφάσισε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το θέμα των πυρκαγιών, καλώντας στο ίδιο κείμενο για στήριξη της υποψηφιότητάς του. Είναι προφανές ότι η απελπισία και η σύγχυση είναι κακοί σύμβουλοι κ. Αλέκο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αναζητούσατε εκλογικό όφελος, την ώρα που η Πατρίδα δίνει την μάχη ενάντια στις φλόγες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και αυτή η προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το κράτος λειτουργεί και δίνει την μάχη απέναντι στις φλόγες με όλα τα μέσα, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα. Με αυξημένα κονδύλια για την πυροπροστασία. Με ενίσχυση του δυνάμεων πυρόσβεσης. Με συγκεκριμένο πλάνο για την ανανέωση και την ενίσχυση των εναέριων μέσων.

Όλα αυτά είναι πράγματα που αναγνωρίζουν οι πολίτες. Αλλά ο κ. Αλέκος πρέπει να κάνει εκλογές. Και μπροστά στην καρέκλα που χάνεται, τα υπόλοιπα έπονται. Ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος.

Γνωρίζει καλά ο κ. Δήμαρχος πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν λειτουργεί με κομματικές ταμπέλες και στην Αυτοδιοίκηση. Στήριξε και στηρίζει τον Δήμο Μετεώρων. Αλλά αυτό δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα της δημοτικής αρχής, που αδυνατεί ακόμη και στα αυτονόητα.

Η ώρα πλησιάζει κ. Αλέκο. Δεν θα ταλαιπωρείτε τον Δήμο Μετεώρων και τους πολίτες του για πολύ ακόμη. Ήρθε η ώρα ο Δήμος να «τρέξει» μπροστά. Πέρα από τις δικές σας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που δεν ωφελούν ούτε τον Δήμο, ούτε τους πολίτες της Καλαμπάκας.

Η μάχη για τις καρέκλες ανήκει στο χθες. Μπροστά υπάρχει μόνο η Ελλάδα της Ανάπτυξης, της Προόδου, της Αξιοπιστίας, της Ακεραιότητας, της Ευθύνης. Αυτή την Ελλάδα αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων

Σχετικές δημοσιεύσεις