Από το Κουτσόχερο στα Μεγάλα Καλύβια τα κοντέινερ για τους πλημμυρόπληκτους

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία παραφιλολογία σχετικά με την στέγαση των πλημμυρόπληκτων. Με μία καταγγελία ανέφεραν ότι τους διώχνουν από τα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου κάτι το οποίο ο Δήμαρχος Τρικκαίων το διέψευσε κατηγορηματικά τόσο σε δηλώσεις του στην ραδιοφωνική εκπομπή της Λέσχης 97.6 όσο και στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος κ. Σακκάς αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής κ. Τριαντόπουλο σχετικά με το αίτημα των Καλυβιωτών να επιστρέψουν και να μείνουν στα σπίτια τους, ενώ πρόσθεσε ότι μίλησε και με τον Υπουργό Μετανάστευσης και τον πρόεδρο της δομής στο Κουσόχερο έτσι ώστε να προμηθευτεί ο δήμος Τρικκαίων 40 κοντέινερ που δεν κατοικούνται στην δομή όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να εγκατασταθούν στα πλημμυροπαθή χωριά για να μεταφερθούν οι κάτοικοι κοντά στα σπίτια τους.

Παράλληλα επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθούν 9 κατοικίες στα Εργατικά στην Σωτήρα σε οικογένειες, όπου τα έξοδα θα πληρώνονται αποκλειστικά και μόνο από την Αστική Ανάπτυξη του Δήμου. Ενώ σχετικά με την κλινική Παντελιδάκη είπε ότι δεν προχώρησε το έργο, γιατί οι πλημμυροπαθείς δεν επιθυμούσαν να μείνουν εκεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις