Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΚΟΥ

 

Συνδημότισσες και Συνδημότες του Δήμου Μετεώρων, ύστερα από ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα προς εσάς , σας κάνω γνωστό ότι δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Λόγοι προσωπικοί, οικογενειακοί, ηθικοί, πολιτικοί με υποχρέωσαν να πάρω αυτή την απόφαση, μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση για μένα. Δεν σας κρύβω ότι ήθελα πάρα πολύ να είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος μόνο και μόνο για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την προκοπή, την πρόοδο και το καλό του τόπου μου.

Ασχολήθηκα με τα κοινά από αγάπη, μεράκι και διάθεση προσφοράς για το δήμο μας. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, κάτω από αντίξοες συνθήκες όπως η υγειονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός, οικονομική κρίση, πληθωρισμός, η έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Επίσης, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο δήμος ήταν υποστελεχωμένος, καθώς το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας ήταν συνεχώς μειωμένο ενώ είχαμε και πολλές αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης ή κινητικότητας.

Παρ’όλα αυτά, οργανώσαμε και νοικοκυρέψαμε τον Δήμο, υποβάλλαμε μελέτες σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα όπως ΕΣΠΑ, Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινο Ταμείο , Περιφέρεια πετυχαίνοντας την έγκριση και ένταξη έργων ύψους 27.000.000 ευρώ. Έργα που θα αλλάξουν την μορφή του δήμου μας δίνοντας πνοή και ανάπτυξη τόσο στην πόλη της Καλαμπάκας, όσο και στα χωριά μας.

Εντάξαμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων, Ψηφιακής Σύγκλισης του δήμου, Αναβάθμιση ΚΕΠ, κατασκευή κυνοκομείου, Αναρριχητικό κέντρο Χασίων, υποδομές ύδρευσης και εγκατάστασης Τηλεμετρικού Συστήματος, κόμβος ΔΕΗ, βυθιζόμενους κάδους κλπ.

Επίσης, πετύχαμε την επιχορήγηση του Δήμου με 1.560.000 ευρώ για την εξόφληση όλων των παλαιών και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Στις 30 Απριλίου του 2021 ο δήμος μας δεν χρωστούσε ούτε ένα (1) ευρώ!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις