Γιώργος Κολομπότσιος: Ένα αρχαιολογικό πάρκο στην καρδιά των Τρικάλων | Dialogos podcast με την Αφροδίτη Νανάκη

Σε ένα περίπου χρόνο εκτιμάται ότι το αρχαιολογικό πάρκο της Αρχαίας Τρίκκης που βρίσκεται στα ανατολικά του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου θα είναι επισκέψιμο και θα ενσωματωθεί στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους των Τρικάλων.
Ο κ. Γιώργος Κολομπότσιος προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και συντονιστής του έργου απαριθμεί τα σημαντικότερα ευρήματα που η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει στο φως και τα στρώματα κατοίκησης του χώρου εν είδει παλίμψηστου. Οριοθετεί την Αρχαία Τρίκκη σύμφωνα με τις δοκιμαστικές τομές που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία της σύγχρονης πόλης και εικάζει που μπορεί να βρίσκεται το ιερό του Ασκληπιείου.
Κάνουμε εικόνα την περιγραφή του για το πως ακριβώς θα διαμορφωθεί ο χώρος όταν θα παραδοθεί στο κοινό, και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα που κάθε βήμα κατοίκων και επισκεπτών των Τρικάλων θα είναι και ένα ταξίδι στο χρόνο και στους αιώνες, αφού θα βρισκόμαστε δίπλα σε μνημεία που έφεραν στο φως μια συνεχή κατοίκηση της πόλης από τα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. έως και τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Γιώργος Κολομπότσιος:

Σχετικές δημοσιεύσεις