Η κ. Νάνσυ Παπαθανασίου στο podcast αυτής της εβδομάδας με την Αφροδίτη Νανάκη | Είναι συλλογική ευθύνη η κοινωνία μέσα στην οποία θέλουμε να ζούμε και να δημιουργούμε

Σ’ αυτό το podcast συζητάμε με την Τρικαλινή κ. Νάνσυ Παπαθανασίου διδάκτορα κλινικής ψυχολογίας (ΕΚΠΑ) και επιστημονικά συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+ επιστημονικού φορέα που ασχολείται εξειδικευμένα με την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.
Μιλάμε για τη φοβική και εχθρική επαρχία απέναντι στη διαφορετικότητα, για τις αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, αλλά και γονιών ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών και για το κατά πόσο το σχολείο πραγματώνει το ρόλο του ως προς την καλλιέργεια μιας κουλτούρας αποδοχής και συμπερίληψης.
«Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου ήταν μια τομή για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, γιατί ουσιαστικά απέδειξε κάτι το οποίο υπήρχε σαν αίσθηση πάρα πολλά χρόνια. Ότι οι ζωές μας δεν μετράνε το ίδιο. Δεν έχουν την ίδια σημασία».
Σ΄ αυτή τη συγκλονιστική διαπίστωση καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση. Είναι αυτή η κοινωνία μέσα στην οποία επιθυμούμε να ζούμε; Θέλουμε (γιατί είναι σίγουρο ότι μπορούμε) να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες κάθε άνθρωπος θα εκφράζεται ελεύθερα και θα αυτοπραγματώνεται;
«Το σύνολο μας αφορά. Δεν ζούμε μέσα σε κοινωνίες και σε φούσκες μόνοι μας. Μας αφορά το να είναι καλά τα πράγματα για όλα τα άτομα» υπογραμμίζει.
Αφορμή για τη συνέντευξη αυτή, αποτέλεσε η ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Φυλική Αταξία Τρικάλων με θέμα την ομοφοβία στην επαρχία σήμερα.
Ακούστε το εδώ:

Σχετικές δημοσιεύσεις