Προληπτικός ιατρικός έλεγχος εργαζομένων στον Δήμο Πύλης

Συνάντηση είχαν στο Δημαρχείο Πύλης ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας με την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χαρά Καλιώρα και την Ιατρό Εργασίας του Δήμου κ. Σταυρούλα Καλλιτσάρη.

Οριστικοποιήθηκε η δράση του Δήμου Πύλης με τίτλο «Προληπτικός ιατρικός έλεγχος εργαζομένων του Δήμου».

Και όλο αυτό στα πλαίσια της διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στον Δήμο. Και των μονίμων υπαλλήλων αλλά και των συμβασιούχων.

Θα προηγηθούν χρονικά οι εργαζόμενοι του Τμήματος Καθαριότητας και Πρασίνου, λόγω της μεγαλύτερης επικινδυνότητας της φύσης της εργασίας τους, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου.

Ο ιατρικός έλεγχος θα ξεκινήσει τον μήνα Νοέμβριο του 2022  στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και περιλαμβάνει αιματολογικές εξετάσεις, καρδιολογική εξέταση και ακτινογραφία θώρακος.

Η διαδικασία του ιατρικού ελέγχου των εργαζομένων έχει προληπτικό χαρακτήρα και θα συντονίζεται από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πύλης – Ιατρό Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής  κ. Καλιώρα Χαρά σε συνεργασία με την Ιατρό Εργασίας του Δήμου Πύλης κ. Καλλιτσάρη Σταυρούλα.

Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας δήλωσε σχετικά:

«…Λέμε συνέχεια ότι η Υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Επίσης λέμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη απ΄ ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Και τα δύο αυτά πετυχαίνουμε με την δράση του προληπτικού ελέγχου των εργαζομένων στον Δήμο μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Χαρά Καλιώρα όπως και στην κ. Καλλιτσάρη – ιατρό εργασίας του Δήμου μας.

Θα φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πάντα για το κοινό καλό και πάντα για τον Άνθρωπο…».

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις