Περαστικά του Μόσιαλου στον Βρετανό πρωθυπουργό και καυστικό σχόλιο για τη θεωρία της αγέλης

Γρήγορη ανάρρωση ευχήθηκε ο  καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρίσκεται απο χθες στο νοσοκομείο, καθώς “τα συμπτώματα επιμένουν”.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μόσιαλος ευχήθηκε περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον, πρόσθεσε,  ωστόσο, πως όταν βγει από το νοσοκομείο θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις «για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης».

“Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσοι ζούμε στην Αγγλία.

Όταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης.

Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων ειδικών δεν μιλούσε. Το περίφημο Faculty of Public Health Medicine δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως είχαν πολλές φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι που είχαν οργανώσει. Πολλοί Άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τους ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν.

Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα», ήταν η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου στο Facebook.

ΠΗΓΗ: https://economico.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις