Μια βδομάδα επιπλέον τα περιοριστικά μέτρα

Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου

 

Έως τις 4 Μαΐου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πετσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επαναλαμβάνοντας πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως είπε το σχέδιο θα ξεδιπλώνεται σε φάσεις τον Μάιο και τον Ιούνιο και σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στον πληθυσμό. «Θα προχωρούμε εβδομάδα – εβδομάδα» ανέφερε.

Προσθέτοντας πως επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα πρέπει να διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από εδώ και πέρα, όπως το να αποφεύγουμε τις χειραψίες, το να τηρούμε τις αποστάσεις και το να συνεχίσουμε να πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά.

Η χώρα μας, όπως είπε,  βιώνει μία πρωτοφανή κρίση. «Σε όλη τη διάρκεια οι Έλληνες επέδειξαν  υψηλό αίσθημα ευθύνης.  Σύντομα θα αρχίσει μία νέα κανονικότητα.  Δούλεψαν τα μέτρα που είχαμε θεσπίσει. Η επιτυχία του σχεδίου απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και των θανάτων» σημείωσε.

 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών και υπογράμμισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο αναμένεται η ιεράρχηση, όπως είπε.

Σχετικές δημοσιεύσεις