Με ήπιους ρυθμούς εξελίσσεται η επιδημία του κοροναϊού στην Ελλάδα

Στους 116 οι νεκροί στην Ελλάδα – Μόλις 10 νέα κρούσματα, 2.245 συνολικά

 

Στους 116 έφτασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε μόλις δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον τις 2.245. Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 61 ασθενείς, ενώ 44 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Όσον αφορά στους πρώτους, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ακόμη, στη χώρα μας καταγράφηκαν έξι ακόμη θάνατοι. Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται στους 116. Οι 30 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων πολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Τι δείχνουν νέες μελέτες

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μελέτες αντισωμάτων από τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν προκαταρκτικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από όσους έχουν ανακοινωθεί σε κάποιες χώρες.

Είπε, επίσης, ότι φαίνεται να επιβεβαιώνεται η υπεροχή του ιού στους άνδρες, ενώ τόνισε ότι καταγράφηκαν θρομβώσεις σε πολλούς ασθενείς.

 

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε σαφές μήνυμα ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση των πολιτών το Πάσχα, κάνοντας λόγο για «σημαντικό βήμα στην κοινή προσπάθεια».

«Ζήσαμε όλοι ένα διαφορετικό Πάσχα. Θα το θυμόμαστε για πάντα και ως ένα ξεχωριστό παράδειγμα συλλογικής υπευθυνότητας. Η θετική εικόνα της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε και τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Όταν υπάρχει ατομική και συλλογική ευθύνη δεν χρειάζεται η αστυνομία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες για την υποδειγματική συμπεριφορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου ως εξής: Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Σχετικές δημοσιεύσεις