Θα μείνει παρατημένη η οδός Γαριβάλδη;

Εάν εξαιρέσουμε την “λάσπη”, συγκυριακώς λόγω θέρους, ο στίχος του Δημήτρη Πουλικάκουσκόνη, πέτρες, λάσπη” ταιριάζει απόλυτα στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην κεντρικότατη οδό Γαριβάλδη της πόλης μας.

Πάμε για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που οι εργασίες ανάπλασης της οδού έχουν σταματήσει παντελώς και ο δρόμος έχει μετατραπεί κυριολεκτικώς σε… χωματόδρομο.

Καθώς μάλιστα πρόκειται από τις πιο εμπορικές οδούς της πόλης, οι καταστηματάρχες έχουν απηυδήσει. Εν μέσω καύσωνα η σκόνη και η αποπνικτική ατμόσφαιρα καθιστούν την πρόσβαση των πελατών αλλά και των περαστικών σχεδόν απροσπέλαστη χωρίς να υπάρχει φως στον ορίζοντα όσον αφορά την αποκατάσταση των πεζοδρομίων αλλά και του οδοστρώματος.

Οι ίδιοι οι καταστηματάρχες αλλά και οι κάτοικοι της οδού Γαριβάλδη εξάντλησαν την υπομονή και την καλή τους διάθεση τους προηγούμενους μήνες όταν έβλεπαν πως οι εργασίες συνεχίζονταν και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση.

Θεωρείται απίθανο πως η δημοτική αρχή θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου έχοντας χωματόδρομο ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης, αλλά μέχρι τότε τι θα γίνει; Θα περάσουν όλο το καλοκαίρι μέσα στην αντάρα, που μαζί με τον καύσωνα δημιουργούν συνθήκες αφόρητες;

Σ.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις