Δωρεάν καρδιολογικοί έλεγχοι για βρέφη, παιδιά & έφηβους στα Τρίκαλα

Από το «Καρδιές για Όλους» & τον Δήμο Τρικκαίων, στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων

Μια ακόμη σημαντική δράση για την υγεία προωθεί και στηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων με τον ανθρωπιστικό φορέα «Καρδιές για Όλους». Πρόκειται για δωρεάν καρδιολογικούς ελέγχους σε παιδιά από νεογνική έως και εφηβική ηλικία, με την πολύτιμη στήριξη της 5ης ΥΠΕ και του κέντρου Υγείας Τρικάλων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων ως εξής:

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 18:00-20:30

Σάββατο, 11 Μαρτίου 09:30-14:00 & 17:30-20:30

Κυριακή, 12 Μαρτίου 09:30 – 13:30

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από εξειδικευμένους ιατρούς, παιδο-καρδιολόγους με τη βοήθεια νοσηλευτικού προσωπικού. Θα πραγματοποιείται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, ο οποίος περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα & έγχρωμο υπέρηχο (triplex) καρδιάς με την ευγενική χορηγία ειδικών φορητών υπερηχοκαρδιογράφων από την General Electric Healthcare.

Ο Δήμος Τρικκαίων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης στην υγεία, ενώνει τις δυνάμεις τους με τον φορέα «Καρδιές για Όλους» με σκοπό την παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στους δημότες.
Ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas, με κεντρικό μήνυμα «Καρδιές για Όλους», συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” αναλαμβάνει φιλανθρωπικά τη χρηματοδότηση στα νοσήλια για τις ιατρικές πράξεις, τις απαιτούμενες καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Στα πλαίσια μιας πιο διευρυμένης παροχής ιατρικών υπηρεσιών, το “Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους” τη τελευταία τριετία έχει επεκτείνει τη δράση του και υλοποιεί Κοινωνικά Ιατρεία προσφέροντας Δωρεάν Καρδιολογικούς Ελέγχους για τη διάχυση ωφελείας σε μόνιμους κατοίκους με έμφαση στα παιδιά, σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε μεγάλες μονάδες Υγείας.

Όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί και νοσηλευτές του φορέα «Καρδιές για Όλους» προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.coeurspourtoushellas.gr

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις