Ο Δ. Τρικκαίων θα μεταφέρει πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα

Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι» για αύξηση των εμβολιασμών

Ακόμη μία συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών. Ο Δήμος Τρικκαίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και προσφέρει οχήματα και προσωπικό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για μεταφορά πολιτών που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Προηγήθηκε η συνεργασία η συνεργασία του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Με τη συνεργασία αυτή, ενεργοποιείται η συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα μεταφοράς πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα, με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.

Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα όρια της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μεταφοράς και εμβολιασμού.

Η συνεργασία αφορά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στον καθορισμό του προγράμματος εμβολιασμού, στην ταυτοποίηση των πολιτών – πιθανά ωφελούμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι» – για εμβολιασμό, καθώς και σε άλλα ζητήματα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις