Κορωνοϊός: Σταθερά ανοδική η επιδημία στη Θεσσαλία – Πιέζονται τα Νοσοκομεία

Συνεχίζεται η δραματικά αργή υποχώρηση του επιδημικού κύματος κορωνοιού στη χώρα μας, με τους “σκληρούς δείκτες” των νοσηλειών, των διασωληνώσεων και των θανάτων να μαρτυρούν την τεράστια πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικά, χθες 455 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία, 35 νοσηλευόμενοι διασωληνώθηκαν και 87 ασθενείς κατέληξαν.

«Το σύστημα Υγείας παντού πιέζεται, όμως αντέχει ακόμη», τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρουσίαση των δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της συμβολής του στην πανδημία. Ο υπουργός επισήμανε ότι κάποιες περιοχές παραμένουν στο “κόκκινο” παρά το lockdown και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Θεσσαλονίκη που και χθες είχε υψηλό αριθμό κρουσμάτων (633), ενώ προανήγγειλε τα… διαφορετικά εφετινά Χριστούγεννα που θα συνοδεύονται από αυστηρούς περιορισμούς.

Η εκτίναξη, στους σχεδόν 600, ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 που ήταν διασωληνωμένοι χθες το απόγευμα στα νοσοκομεία της χώρας, αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η μεγάλη κυκλοφορία του κορωνοϊού – που πλέον δείχνει να σταθεροποιείται- έχει δημιουργήσει ένα δυνατό ρεύμα ασθενών προς τα νοσοκομεία, καθώς το περίπου 15% των ατόμων που μολύνονται και νοσούν, θα χρειαστεί νοσηλεία και από αυτούς το 5% θα χρειαστεί διασωλήνωση.

 

Σταθερά ανοδική η επιδημία στη Θεσσαλία

Η Θεσσαλία δέχεται έντονη πίεση από την κυκλοφορία του κορωνοιού και την νοσηλεία ασθενών. Για παράδειγμα η Λάρισα έχει σταθερά πολύ μεγάλο αριθμό νέων διαγνώσεων καθημερινά, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε “κλοιό” περιοριστικών μέτρων αρκετά νωρίτερα σε σχέση με την ημερομηνία επιβολής του δεύτερου lockdown. Στην περιοχή της Λάρισας εντοπίστηκαν χθες 160 νέα κρούσματα, στη Μαγνησία 69, στην Καρδίτσα 39, στα Τρίκαλα 16.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας νοσηλεύονται 507 ασθενείς. Ειδικότερα, νοσηλεύονται 116 στο νοσοκομείο Βόλου, 240 στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, 66 στο νοσοκομείο Καρδίτσας και 65 σε εκείνο των Τρικάλων.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις