Δωρεά ζωής από τη «Βιολάντα» στον Δήμο Τρικκαίων: 7 νέοι απινιδωτές

Επτά απινιδωτές δώρισε στον Δήμο Τρικκαίων η τρικαλινή εταιρεία «Βιολάντα». Κίνηση ουσίας, όπως τονίστηκε σε λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Οι 7 αυτοί απινιδωτές αυξάνουν σε 39 συνολικά όσους βρίσκονται ήδη σε ισάριθμα σημεία των Τρικάλων. Και, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαριστώντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Κώστα Τζιωρτζιώτη για την πολύ σημαντική αυτή προσφορά. Σημείωσε με έμφαση μάλιστα την παρουσία και ανάπτυξη της εταιρείας στα Τρίκαλα, με έντονη διεθνή παρουσία, φέροντάς τη ως παράδειγμα και κίνητρο για παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους.

Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε και τους συντελεστές του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου που παραβρέθηκαν για εκπαίδευση, μαζί με όσους έχουν συμβάλλει συνολικά στην ευαισθητοποίηση για απινιδωτές και ΚΑΡΠΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιωρτζιώτης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δωρεά είναι συμβολή στην προσπάθεια να σωθούν περισσότερες ζωές. Ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για την ευκαιρία που έδωσε στον ίδιο και την εταιρία να προσφέρει, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Οπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του Μουσείου και επικεφαλής της Ομάδας Εθελοντών, Μιχάλης Λάππας, οι 7 αυτοί απινιδωτές παραδίδονται στις έδρες των 7 πρώην Καποδιστριακών Δήμων που συναπαρτίζουν πλέον τον Δήμο Τρικκαίων. Για τον λόγο αυτό παρέστησαν και παρέλαβαν τους απινιδωτές, οι αντιδήμαρχοι Α και Β τομέα του Δήμου, Βασίλης Κρανιάς και Κίμων Αναστασόπουλος αντιστοίχως. Αμφότεροι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην εταιρεία «Βιολάντα».

Εξαιρετικά σημαντικός ο διαδικτυακός χαιρετισμός του καρδιολόγου Γ. Λάτσιου, εκ μέρους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας , ο οποίος, εκτός από τα συγχαρητήρια στον Δήμο Τρικκαίων και τη «Βιολάντα», τόνισε ότι η Εταιρεία θα αναλάβει την πιστοποίηση όσων εκπαιδευτούν στην ΚΑΡΠΑ.

Ακολούθησε επίδειξη για την ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) από τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Βασίλη Κατσογιάννη, ο οποίος παρέστη με τους πιστοποιημένους ανανήπτες κ.κ. Ιφιγένεια Μπάτζιου, Γιώργο Οικονόμου και Βαγγέλη Ζτρίβα. Εκτός από τη στήριξη των εν λόγω δράσεων, ο κ. Κατσόγιαννος και οι ανανήπτες παρουσίασαν τον τρόπο με τον οποίο ο πιστοποιημένος στην ΚΑΡΠΑ πολίτης μπορεί να προβεί σε ανάνηψη και σε χρήση απινιδωτή. Μάλιστα στη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Λάππας τόνισε πως ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει και μια πιλοτική εφαρμογή, που ουσιαστικά θα διασυνδέει τους ανανήπτες, θα ειδοποιεί το ΕΚΑΒ και θα προσδιορίζει τα σημεία χρήσης απινιδωτών, προκειμένου να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Παρέστησαν ακόμη, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, ο τ. αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας και στελέχη της εταιρείας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Σχετικές δημοσιεύσεις