Έφτασε στη κεντρική αποθήκη Καρδίτσας το εμβόλιο για τη Θεσσαλία

Την προσεχή Δευτέρα θα βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας το εμβόλιο κατά της Covid-19 για την έναρξη εμβολιασμού αρχικά των νοσοκομειακών και ακολούθως του τοπικού πληθυσμού.  Η προμήθεια των εμβολίων της Λάρισας όπως και όλης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα γίνει μέσω της Συλλόγου Φαρμακοποιών Καρδίτσας (ΣΥ.ΦΑ.Κ.) που αποτελεί την αποθήκη του εμβολίου για την κεντρική Ελλάδα.

Η Καρδίτσα επελέγη ως κέντρο διανομής καθώς εκτιμήθηκαν τόσο οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, όσο και η εμπειρία των στελεχών του Συλλόγου Φαρμακοποιών Καρδίτσας (ΣΥ.ΦΑ.Κ.) σε θέματα logistics.

Το εμβόλιο βρίσκεται ήδη στις αποθήκες από τα χαράματα του Σαββάτου.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή της υγείας και όσοι βρίσκονται σε κλειστές δομές.

Στις 27 Δεκεμβρίου, θα διενεργηθούν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής: Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, στο Νοσοκομείο Σωτηρία, στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Θριάσιο και στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την Κυριακή 27/12 θα εμβολιαστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

28 Δεκεμβρίου, θα γίνει η διανομή προς τα νοσοκομεία αναφοράς, στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών στις 29 Δεκεμβρίου.

 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις