Τι γίνεται με την πάροδο των χρόνων στην υφή των μαλλιών μας

Το δέρμα μας χάνει την απαλότητα, την ζωντάνια και την σύσταση του με το πέρας των χρόνων. Ακριβός όμως το ίδιο συμβαίνει και με την υφή των μαλλιών μας!

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό και που οφείλεται η θαμπάδα της τρίχας;

Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν σταδιακά, πως καθώς περνούν τα χρόνια τα μαλλιά τους χάνουν την υγιή και λαμπερή όψη τους, όπως και το δέρμα τους. Οι περισσότερες από μικρή ηλικία περιποιούνται τα μαλλιά τους όσο τίποτε άλλο ξοδεύοντας πολύ χρόνο, ενέργεια και βέβαια χρήματα για να πετύχουν μια όμορφη και άψογη όψη.

Με την πάροδο των χρόνων όμως, τελικά διαπιστώνουν ότι η υφή των μαλλιών τους έχει αρκετές αλλαγές. Τα μαλλιά γίνονται πιο σκληρά, χάνουν την λάμψη τους και αποκτούν μια θαμπάδα. Υπάρχουν πολλά αίτια που τα μαλλιά μας χάνουν την υγιή και λαμπερή όψη τους.

Ποια είναι αυτά;

 

Καταρχάς πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η κληρονομικότητα.

Πολλές φορές η σύσταση της τρίχας δεν εξαρτάται από τη διατροφή μας αλλά από την κληρονομικότητα. Η κληρονομικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό. Πολλές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την τριχόπτωση. Η τριχόπτωση δεν οφείλεται πάντα σε παθολογικά αίτια, αλλά είναι και αποτέλεσμα των γονιδίων.

Έπειτα ένα άλλο πολύ βασικό στοιχείο είναι το styling που εφαρμόζουμε καθημερινά.

Επίσης, ο τρόπος διατροφής μας είναι κάτι το οποίο συμβάλει πολύ σημαντικά στη δομή της τρίχας και ως αποτέλεσμα στην υφή και την υγεία των μαλλιών μας.

Ένα τέταρτο στοιχείο που επηρεάζει πολύ σημαντικά τα μαλλιά, συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι βέβαια και οι ορμόνες!

Διαβάστε περισσότερα στο designmagazine.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις