Συγκινητική η εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο

Το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής

Με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής η εκδήλωση μνήμης και αφυπνίσεως για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Με την συνοδεία πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού το ζεύγος  κ. Σταύρος Πεττεμερίδης (Συνταγματάρχης Κυπριακού Στρατού) και κα Νίκη Πεττεμερίδου (εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας) έκαναν μία εξαιρετική παρουσίαση του θέματος, κατά την οποία έγινε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου του 1974 και στον ηρωικό  αγώνα των Κυπρίων αγωνιστών, συνεπικουρούμενων από τις Δυνάμεις της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους Έλληνες Αξιωματικούς και οπλίτες που έδωσαν το αίμα τους στον  αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου μας, γράφοντας σελίδες δόξας, αντίστοιχες με αυτές που έγραψαν οι Έλληνες αγωνιστές σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του Ελληνικού Έθνους διαχρονικά, καθώς κι αναδείχθηκε το ήθος της κυπριακής ψυχής μέσα από τις τραγικές ιστορίες απλών ανθρώπων στέλνοντας μηνύματα Ανάστασης από τον 50χρονο Γολγοθά της μαρτυρικής νήσου. Όπως σημειώθηκε «τμήμα της Κύπρου παραμένει μέχρι και σήμερα υπό Τουρκική κατοχή και οι Κύπριοι αδελφοί μας δίνουν τον δικό τους αγώνα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο μέχρι την τελική τους δικαίωση και την Ανάσταση της πατρίδας τους».

 

Μετά το πέρας της ομιλίας η Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης υπό τη διεύθυνση της κυρίας  Δέσποινας Πλαστάρα απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου στον αύλειο χώρο του Ναού ενώ η Ενορία πρόσφερε κέρασμα προς όλους τους καλεσμένους.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις