«Μεγάλης Πουλιάνης Μνήμες» | Με επιτυχία η ημερίδα για την ιστορία και λαογραφία της Πηγής από το σύλλογο νέων του χωριού

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με έντονο τοπικό, ιστορικό και λαογραφικό περιεχόμενο διοργανώθηκε από το Σύλλογος νέων της Πηγής, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πύλης με τίτλο «Μεγάλης Πουλιάνης Μνήμες» .

Για πρώτη φορά στα πλαίσια ημερίδας, μέσα από ανέκδοτο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό ο Σύλλογος νέων παρουσίασε, ανέλυσε και ανέδειξε την ιστορική πορεία και την λαογραφική παράδοση της «Μεγάλης Πουλιάνας», ενός χωριού που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά ιστορικά γεγονότα της τοπικής μας ιστορίας.
Στο  πρόγραμμα της ημερίδας, με σημαντικές εισηγήσεις έντονου ενδιαφέροντος και ομιλητές από όλη τη Θεσσαλική πεδιάδα, παρουσιάστηκε όλη η ιστορική διαδρομή της Πηγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και έχουν έως τώρα αναλυθεί, από τις απαρχές της σύστασης του οικισμού έως σήμερα. Επίσης παρουσιάστηκε και η ενδυματολογική πορεία της λαϊκής φορεσιάς της Μ. Πουλιάνας και η σημασία της στο χρόνο.

 

Δ. Π.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις