Επιτυχείς εκδηλώσεις για τον Ασπροπάρη στην Καλαμπάκα

Η Ορνιθολογική εταιρία σε συνεργασία με το Δήμο Μετεώρων διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου  ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Ψηφιακής Προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, αφιερωμένη στα μέλη του Δικτύου Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα (κτηνοτρόφοι, δασικοί υπάλληλοι, γεωργοί, μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον Ασπροπάρη κ.ά.) που έχουν ενώσει όλα αυτά τα χρόνια τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του Ασπροπάρη.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ενημερωτικές παρουσιάσεις και πρώτη προβολή του νέου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Νομάδες», με θέμα τη μετακινούμενη κτηνοτροφία ενώ το παρόν τους έδωσαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, του Δασαρχείου Καλαμπάκας, φορέων και πλήθος πολιτών.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ με φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας περπάτησαν μαζί την τελευταία περιπολία του «Κούκι» και γιορτάσαν τα 10α γενέθλια του εκπληκτικού αυτού σκύλου ανιχνευτή δηλητηριασμένων δολωμάτων!

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE «ΖΩΗ για τον Ασπροπάρη» στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους φορείς από 14 χώρες στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στα Βαλκάνια και τη διασφάλιση ασφαλούς μεταναστευτικής διαδρομής γι’ αυτ­­­ά. Οι δράσεις του Προγράμματος υλοποιούνται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, του Πράσινου Ταμείου και του Ιδρύματος MAVA.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις