Ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό η «Μαντάμ Σουσού» από το «Επί Σταγών»

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού που κατέκλυσε το βράδυ της Παρασκευής το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας απέσπασε το Θεατρικό Εργαστήρι «Επί Σταγών» που ανέβασε με πολύ κέφι το κλασικό έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μαντάμ Σουσού», ένα έργο με μεγάλη ιστορία, μεγαλύτερη από κάθε άλλον τύπο που δημιουργήθηκε από το χέρι συγγραφέα στη νεότερη Ελλάδα.

Όσο κι αν ασχολήθηκαν σηµαντικοί άνθρωποι µε τον χαρακτήρα-φαινόµενο της Μαντάμ Σουσού, το θέµα είναι ότι ένας ολόκληρος λαός, εδώ κι 82 χρόνια, ασχολείται, αγαπάει, σχολιάζει, διασκεδάζει, γελάει, συµπονάει την αγέραστη Σουσού. Αυτή είναι η δύναµη και η επιτυχία του Δηµήτρη Ψαθά. Τόσες δεκαετίες, στο πέρασµα των οποίων ο κόσµος έχει αλλάξει, κι όχι µόνο µία φορά, αποδεικνύεται περίτρανα πως µπορεί οι αποστάσεις να µίκρυναν, οι άνθρωποι να άλλαξαν, το χρήµα να άλλαξε πολλές φορές χέρια και τα συναισθήµατα και οι αντιδράσεις των ανθρώπων να έχουν εξελιχθεί, ακόµα και σήµερα που ο κόσµος αλλάζει µε αστραπιαία ταχύτητα και καταρρέουν όλα όσα θεωρούσαμε σίγουρα και σταθερά, ακόµα και σήµερα υπάρχει µια θέση για τη Μαντάµ Σουσού και θα υπάρχει όσο θα υπάρχει η τεράστια απόσταση µεταξύ Βούθουλα και Κολωνακίου…

Ικανότατος σκηνοθέτης της πολύ διασκεδαστικής παράστασης που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων ήταν ο κ. Λεωνίδας Νικόπουλος που μιλώντας στον «Διάλογο» σημείωσε: «Είναι ένα εμβληματικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Μια Μαντάμ Σουσού που ο καθένας θα μπορούσε να την δει με πολλούς τρόπους, ίσως σαν μια φαντασμένη γυναίκα που ήθελε να φτάσει στα ψηλά πατώματα της κοινωνίας αλλά και μια γυναίκα που δεν ήταν καθόλου ανόητη, ήταν πάρα πολύ έξυπνη και όπως είδατε στο έργο τους τακτοποίησε όλους στη θέση τους. Η ερμηνεία των παιδιών πιστεύω ότι ήταν φοβερή, συμμετείχαν 28 άτομα, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι μαζί και είναι ένα έργο το οποίο συνεχίζει ακόμη και σήμερα να γράφει ιστορία. Για τον χειμώνα εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα μας το επιτρέψουν σκεφτόμαστε να ανεβάσουμε σε πρώτη φάση τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου και για το επόμενο καλοκαίρι τον «Άμλετ» που έχουμε στο μυαλό μας εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι τώρα είμαστε σε θέση να το «αγγίξουμε» με τον σεβασμό και τον χρόνο εργασίας που απαιτείται για ένα τόσο κλασικό έργο».

Πριν την παράσταση έγινε και ένας συγκινητικός πρόλογος στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Χρήστου Σινάνη για τον οποίο ο κ. Νικόπουλος ανέφερε: «Κάναμε αυτή την αναφορά γιατί ο Χρήστος Σινάνης υπήρξε Πρόεδρός μας για 8 ολόκληρα χρόνια, μαζί ξεκινήσαμε και φτιάξαμε το «Επί Σταγών», πάντα μας ενέπνεε και συνέχιζε όλα τα χρόνια που ήταν εδώ κάτω να δίνει όλο του το είναι για το Θεατρικό μας Εργαστήρι και εμείς το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν την αποψινή παράσταση να του την αφιερώσουμε στέλνοντάς του και ένα ηχητικό μήνυμα με το τραγούδι «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» εκεί που βρίσκεται».

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις