Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Καραμπελιά την Τρίτη 20 Ιουλίου στην Καλαμπάκα

Διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον σύλλογο Μετεώρων Λιθόπολις υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στη Λάρισα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον σύλλογο Μετεώρων Λιθόπολις διοργανώνουν εκδήλωση κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 8.00 μ.μ.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας, ιστορικός και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς, επικεφαλής του κινήματος Άρδην με θέμα “1821-1920 …: μια διαρκής επανάσταση” και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα.

Ως βάση της κοινής δράσης χρησιμοποιείται η ψηφιακή έκθεση “Για την Ελλάδα από αγάπη!” μια έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (BNF) και τη δημοσιογραφική της ιστοσελίδα Retro News.

Η εκδήλωση τελεί επίσης υπό την αιγίδα του Δήμου Μετεώρων, ενώ θα συμμετάσχει και η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση συμπίπτει και με την έκδοση του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά “1821-2021: Ρέκβιεμ ή Αναγέννηση” μια επιτομή του συγγραφέως να συναχθούν τα κυριότερα συμπεράσματα της ιστορικής μας διαδρομής των τελευταίων 200 χρόνων μέσα από την παράθεση και την ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων.

Σχετικές δημοσιεύσεις