ΔΥΟ ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, φέτος το καλοκαίρι, θα περιοδεύσει με δύο υπέροχες επίκαιρες κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο Θεάτρου και Ποίησης, και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και  μουσική-τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Οι κωμωδίες:

«Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;» Είναι κωμωδία με στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά και η εκπληκτική της πορεία σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζεται Πολιτιστικό Κατόρθωμα,  γιατί παίχτηκε ως τώρα σε 413 πόλεις, χωριά, κλπ, με μεγάλη επιτυχία κι άριστες κριτικές, γεγονός ασυνήθιστο κι αξιοθαύμαστο για νεοελληνική κωμωδία. Έχει ως θέμα τα «ρουσφέτια», που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό, όταν ο Υπουργός επισκέπτεται το χωριό τους και όταν οι ίδιοι τον επισκέπτονται στο Υπουργικό του Γραφείο, στην Αθήνα. Τα λογικά και, πολλές φορές, παράλογα αιτήματα των ψηφοφόρων δημιουργούν απίθανες κωμικές καταστάσεις, που προσφέρουν άφθονο κι αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες.

«Του χωριού το Κοινοβούλιο». Το καφενείο του χωριού λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο ως «Κοινοβούλιο». Είναι ο χώρος, όπου όλοι οι θαμώνες έχουν λόγο για όλα, συζητώντας με τον Πρόεδρο, Δήμαρχο, Δάσκαλο, Αγροτικό Γιατρό κλπ για την πολιτική, κοινωνική, οικονομική κλπ κατάσταση. Κι αυτή η κωμωδία έχει στοιχεία σατιρικά και ηθογραφικά και σκορπά πολύ γέλιο και χαρά.

Οι Δήμαρχοι και Πρόεδροι Συλλόγων που ενδιαφέρονται να δουν τις κωμωδίες, να απευθύνονται στον υπεύθυνο: Δημήτρη Ρήτα 6976074465 e-mail: [email protected]

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Θεάτρου

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Σχετικές δημοσιεύσεις