Η 15ηΟλομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Βαρβαγιάννη και της Ποτοποιίας Ισιδώρου Αρβανίτου και του τυροκομείου Θυμέλης, οι οποίοι ήταν οικοδεσπότες της.

 

Τα Μέλη που παρευρέθηκαν στην Ολομέλεια επισκέφτηκαν τα αποστακτήρια του Μέλους Βαρβαγιάννη και του Μέλους Ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτου το πρωί του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Πλωμάρι της Λέσβου, και να μυηθούν στα μυστικά της διαδικασίας παραγωγής του ούζου, το οποίο εκφράζει όσο κανένα άλλο τη νοοτροπία και την κουλτούρα της καθημερινότητάς μας. Τα δυο brands παράγουν το ούζο κάνοντας χρήση εξαιρετικής ποιότητας επιλεγμένων σιτηρών, σε διαφορετική αναλογία, κρατώντας το καθένα «επτασφράγιστο μυστικό» την παραδοσιακή συνταγή του, δημιουργώντας μοναδικά αποστάγματα με βάση το γλυκάνισο της περιοχής, το οποίο είναι το καλύτερο στον κόσμο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με το γεύμα που παρέθεσε το Μέλος Ισίδωρος Αρβανίτης στις εγκαταστάσεις του.

 

Η ημέρα συνεχίστηκε στον ιστορικό χώρο της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος με την Κλειστή Ολομέλεια, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τα project που υλοποιεί η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αλλά και το αποτύπωμα της Κοινότητας στην ελληνική κοινωνία και στον άνθρωπο. Το βράδυ η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Ανοιχτής Ολομέλειας, περιελάμβανε την απονομή της πιστοποίησης ETHOS από το διεθνή φορέα πιστοποιήσεων EUROCERT, στα Μέλη που πέτυχαν υψηλό ποσοστό κατόπιν αξιολόγησης τους για την τήρηση αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Βιωσιμότητας και Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Περιβάλλοντος. Το σήμα ETHOS “Platinum”έλαβε η εταιρία DOMUS, το ETHOS “Gold” το Μέλος ΗΛΙΟΣ και Μανδρέκας, και το ETHOS “Green” οι εταιρίες Hellas Frost, Κτήμα Βίβλια Χώρα, Μύλοι Δάκου, Βιοσπιράλ. Η ημέρα έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε το Μέλος Ούζο Βαρβαγιάννη.

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχοντας ως στόχο την προώθηση του Ελληνικού επιχειρηματικού πολιτισμού πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Μουσεία, στη Μητρόπολη και σε μοναστήρια του νησιού καθώς και σε γραφικά χωριά με παραδοσιακή, τοπική παραγωγή.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις