….Ελληνικά Έργα και Ημέραι’’!!! από τον παλαιό Ελληνικό Κινηματογράφο από το Θεατρικό εργαστήρι του 1ου Γυμνασίου Πύλης 2023-2024

Μία εξαιρετική θεατρική παράσταση ανέβασαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Πύλης την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 18.30 στην  κατάμεστη από κόσμοαίθουσα του Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, με τίτλο « Η PyliFilmsπαρουσιάζει Ελληνικά Έργα και Ημέραι» , αφιερωμένη στην ‘’Χρυσή εποχή’’ του παλαιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Τα αποσπάσματα που παρουσιάστηκαν απόν διάφορες Ελληνικές ταινίες ήταν  προσαρμοσμένα στο σήμερα και πιο συγκεκριμένα στην Πύλη Τρικάλων μια επαρχιακή πόλη 4.000 κατοίκων, που είναι κτισμένη σε υψ. 218μ.στις όχθες του Πορταικού ποταμούκαι ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Ίταμου και Κόζιακα. Οι σκηνές διαδραματίζονται στο μπακάλικο –παντοπωλείο ‘’Ο Μάστορας’ ’που περιλαμβάνει και το μεζεδοπωλείο –καφέ ‘’Στροφιλιά’’ και το κελάρι κρασιών ‘’Περγαντή’’ που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο της Πύλης.

Ο διάσημος επονομαζόμενος ‘’μπακαλόγατος’’ Ζήκος εξυπηρετούσε πολλούς τύπος ανθρώπων  που υπάρχουν στην κοινωνία μας, ο καθένας με τον χαρακτήρα του και τις ιδιοτροπίες του, οι καταπληκτικοί ηθοποιοί μαθητές του Γυμνασίου Πύλης αναβίωσαν με εξαιρετικό τρόπο τις παλιές Ελληνικές ταινίες.

Πριν από την παράσταση χαιρετισμό έκανε ο Υποδιευθυντής του Γυμνασίου κ. Γεώργιος Μάστορας. Οι συντελεστές της παράστασης ήταν η κ. Μελανία Παναγιωτίδου (Κείμενα –επιμέλεια), η κ. Βικτωρία Κλιάφα (μουσική –επιμέλεια- προβολή) και ο κ. Χρήστος Παλιούρας  (Καλλιτεχνική –επιμέλεια- σκηνικά).

Η παραπάνω παράσταση έγινε με την συνεργασία του Δήμου Πύλης και την Αντιδημαρχία Παιδείας με υπεύθυνη την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού –Παιδείας κ. Μαρίνας Πανάγου.

Σχετικές δημοσιεύσεις