Δράσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης πραγματοποίησε δυο δράσεις που αφορούν στην βία κατά των γυναικών θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα :

«Καμία ανοχή μπροστά στην έμφυλη βία».

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Τρικκαίων, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στον πεζόδρομο της Πύλης και παράλληλα δινόταν πληροφόρηση στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και των δυο κέντρων.

Η δεύτερη δράση αφορούσε σε σεμινάριο αυτοάμυνας για γυναίκες στο πολιτιστικό κέντρο της Πύλης το Σάββατο στις 18 Δεκεμβρίου. Ο αθλητικός σύλλογος «Μαχητές Τρικάλων» με τον εκπαιδευτή κ. Κερασοβίτη Παναγιώτη έδωσαν την ευκαιρία στις γυναίκες που συμμετείχαν να μάθουν πως μπορούν να αποφύγουν μια εμπλοκή αλλά και να εκπαιδευτούν με απλό τρόπο σε βασικές κινήσεις και τεχνικές αυτοάμυνας.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δ. Τρικκαίων καθώς και τον αθλητικό σύλλογο Μαχητές Τρικάλων, για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας και την στήριξη τους στις δράσεις μας.

Είναι υποχρέωση μας να μην σιωπούμε, να μιλάμε όλοι και όλες και να διαδίδουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης σε γυναίκες θύματα.

Καμία ανοχή στην βία οποιασδήποτε μορφής.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Σχετικές δημοσιεύσεις