Διήμερο Συνέδριο στο Μορφοβούνι για τον Εναλλακτικό και Βιώσιμο Τουρισμό στη Θεσσαλία

Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» θα πραγματοποιηθεί στο Μορφοβούνι, έδρα του Δήμου Πλαστήρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, εκ μέρους της κυβέρνησης θα είναι ο υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ενώ η κ. Ζαχαράκη Σοφία, υφυπουργός Τουρισμού αν και θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος θα συμμετέχει διαδικτυακά, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γκερέκου. Χαιρετισμός θα απευθύνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αντ. Σαμαράκης», στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2022 και την διοργανώνουν η Ελληνογερμανική Συνέλευση και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Στο συνέδριο θα μιλήσουν Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές, και θα γίνει με φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα θα μεταδίδεται απευθείας διαδικτυακά, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα για μετάφραση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα, από μεταφραστές που θα υπάρχουν στο χώρο.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του εναλλακτικού Τουρισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, ενώ παράλληλα, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις