Γέφυρες μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας και “φόντο” το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Με αφορμή το διεθνές μαθητικό φεστιβάλ “AmenanosNostos” στο Α΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας

 

 

Γέφυρες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας άνοιξαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 με τη φιλοξενία του “AmenanosNostosFestival” στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ενενήντα μαθητές λυκείων της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, εμπνευσμένες από το αρχαίο δράμα και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας και μάγεψαν το κοινό, επιδεικνύοντας συγκλονιστικό ταλέντο με τις ερμηνείες τους. Το Λύκειο «L. Pepe – A. Calamo»– από την πόλη Οστούνι της Απουλίας παρουσίασε την παράσταση “A bracciaapperte” – «Με ανοιχτές αγκαλιές», βασισμένη στην τραγωδία «Τρωάδες» του Ευριπίδη, ενώ το “LiceoCoreuticoAngeloMusco” από την Κατάνια απέδωσε χορευτικά τον μύθο της Πανδώρας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας, που παρουσίασαν αποσπάσματα αρχαίου δράματος.

Οι συντελεστές του διεθνούς μαθητικού φεστιβάλ, συγκινημένοι από την εμπειρία της παράστασης στον χώρο του Α΄ θεάτρου της πόλης μας, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν κόμβο συνεργασίας στο πλαίσιο θεατρικών εργαστηρίων ανάμεσα στη Λάρισα και την Κατάνια, που θα αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις