Βιωματική δράση στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Φαρσάλων

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη δράση υλοποιήθηκε τη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής, στην οποία συμμετείχαν η Παιδαγωγός Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σίσκου Μαρίνα του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. η Πελαγία Ρουκά και η Σοφία Αποστόλου, Εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ 1 Φαρσάλων καθώς και ο Δημήτριος Μπρόζος, Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών .

 

Συγκεκριμένα τα μικρά παιδιά του ΚΔΑΠ 1 Φαρσάλων και παιδιά του οικισμού  Ρομά, είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στην χρήση ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και κατανοώντας βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς. Έπειτα με τη βοήθεια του εκπαιδευτή κ. Μπρόζου τα παιδιά εφάρμοσαν στη πράξη τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του Κ.Ο.Κ και πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί.

Σκοπός της δράσης είναι να διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία τα θετικά πρότυπα για σωστή οδηγική συμπεριφορά και με αυτό τον τρόπο γίνεται  ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους  με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για τον κόσμο και για το περιβάλλον .

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος της δράσης στο οποίο θα γίνει χρήση ποδηλάτων  και μηχανοκίνητων οχημάτων, σε συνεργασία με πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτριο Μπρόζο , ιδιοκτήτη Σχολής Οδηγών, ο οποίος δέχθηκε με χαρά τη πρόσκλησή μας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: [email protected]
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: [email protected]
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 7:30π.μ. έως 15:30μ.μ.

Σχετικές δημοσιεύσεις