Ανοίγει τις πόρτες του σήμερα το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας ξεκινάει το 15ο ταξίδι του στον κόσμο του Κινηματογράφου από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου. Οι προβολές, οι παράλληλες δράσεις και τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στον Κινηματογράφο Βικτώρια και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και στηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και το ΠΟΚΕΛ. Σύμβουλοι διοργάνωσης είναι η Alpha MarketingGreece.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η Θεσσαλία, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας φιλοδοξεί να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης αλλά και προβληματισμού πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλία και τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν.

Με τη γλώσσα του κινηματογράφου θα προβληθεί το μεγάλο θέμα της Κλιματικής Κρίσης, με ντοκιμαντέρ, ταινίες, εισηγήσεις καθώς και με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι θα καταθέσουν τη δική τους οπτική και τις απόψεις τους πάνω στο θέμα.

Δυο ακόμη θέματα επικαιρότητας θα αναλυθούν μέσα από το Φεστιβάλ. Το πρώτο είναι η «Τεχνητή νοημοσύνη» στο πλαίσιο του κινηματογράφου και το δεύτερο είναι η «Λογοτεχνία στη μικρή οθόνη», αφού όλοι πλέον ζουν στο ρυθμό των διάφορων τηλεοπτικών σειρών που μεταφέρουν μυθιστορήματα στην τηλεόραση. Πάνω σε αυτό το θέμα θα καταθέσουν τη δική τους άποψη πρωταγωνιστές, λογοτέχνες, παραγωγοί και ηθοποιοί, ενώ θα αναζητηθούν τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της μεταφοράς.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το υλικό που έστειλαν φωτογράφοι και κινηματογραφιστές της Θεσσαλίας στο διαγωνισμό «Κινηματογραφώντας στη Θεσσαλία» που συνδιοργανώθηκε με το FilmOfficeThessaly.

Κυρίαρχη θέση όπως πάντα θα κατέχει το διαγωνιστικό μέρος, όπου θα προβληθούν σε αυτό 80 ταινίες μικρού μήκους και animation από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, για τα οποία θα δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και γενικές πληροφορίες για το Φεστιβάλ θα γνωστοποιούνται σε καθημερινή βάση στη σελίδα του φεστιβάλ https://iffl.gr και στην Facebook Σελίδα International Film Festival of Larissa.

Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 15ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας:ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Λάρισας, TV100 καιFM100, Επιχειρώ, Independent.gr, Culturenow.gr, MAG24, 99.8 CULTRadio, Flowmagazine, 99.4 Ράδιο Πόλις, MoveIT, myFILM.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις