“Άσε με πάλι να σου πω” για τον Σταύρο Κουγιουμτζή

Ένα σπουδαίο βιβλίο για ένα μεγάλο δημιουργό

 Σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για τη χώρα η παρουσίασή του την περασμένη Τετάρτη στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”

 

Μια υπέροχη εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του Θανάση Γιώγλου “Άσε με πάλι να σου πω…”  (εκδόσεις Μετρονόμος) για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Κουγιουμτζή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη μουσική σκηνή “Σφίγγα” στην Αθήνα.

 

 

Για τον μεγάλο δημιουργό του ελληνικού τραγουδιού μίλησαν η σύζυγός του,, Αιμιλία Κουγιουμτζή, οι τραγουδοποιοί Γιώργος Ανδρέου και Αλέξης Βάκης και ο σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Παυλίνα Χαρέλα, τραγούδησαν οι όπως πάντα καταπληκτικοί Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Τσέρτος και ο τραγουδοποιός Βαγγέλης Τζίτζης ενώ την παρουσίαση συντόνισε η γνωστή δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Διάλογος” έδωσε το παρών στην εκδήλωση μέσω του συνεργάτη μας Χάρη Μαντέλλου.

 

 

Το βιβλίο του Θανάση Γιώγλου “Σταύρος Κουγιουμτζής – Άσε με πάλι να σου πω…” περιλαμβάνει μια μεγάλη, βιογραφική αφήγηση της συζύγου του Σταύρου Αιμιλίας Κουγιουμτζή, κείμενα από τις κόρες του Δώρα και Μαρία, της αδελφής του Μαρίας, αποκλειστική συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα και εκτενή αναφορά στη συνεργασία του με τον Σταύρο Κουγιουμτζή, μια σπάνια συνέντευξη του Κουγιουμτζή στον Μίμη Πλέσσα, αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της δισκογραφίας του, συνεντεύξεις και κείμενα από συνεργάτες της μουσικής δημοσιογραφίας και έρευνας, αναφορά στη σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη, τις συμμετοχές του στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού, επιλογή από δηλώσεις του στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, καταλόγους με τα αγαπημένα του τραγούδια, δημοσιεύματα και δηλώσεις από το φευγιό και την κηδεία του, αναλυτική δισκογραφία με τις πρώτες ερμηνείες αλλά και τις επανεκτελέσεις των τραγουδιών του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και άλλες γνωστές ή λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής και του έργου του.

 

 

Η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007 και ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2022. Προλογίζουν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’, η Αιμιλία Κουγιουμτζή και ο Στάθης Παχίδης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις