Το ενδιαφέρον Κώστα Σκρέκα για το πολύπαθο Ροπωτό και κάποιες σκέψεις για το μέλλον

Του Δημήτρη Κρούπη

 

Εννέα χρόνια μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του κεντρικού οικισμού του πολύπαθου Ροπωτού φάνηκε επιτέλους μια ελπιδοφόρα προοπτική για την αναβίωση του χωριού και το χτίσιμο ενός πρότυπου οικισμού σε ΝΕΑ και ΑΣΦΑΛΗ τοποθεσία.

Οι ελπίδες αυτές γεννήθηκαν μετά την πρωτοβουλία του Τρικαλινού υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα ο οποίος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πύλη ανακοίνωσε πως στέλνει άμεσα στο Ροπωτό τον ειδικό επιστήμονα-καθηγητή κ. Παυλίδη για να προχωρήσει στην εκπόνηση πρότασης για το που μπορεί να ιδρυθεί ένας νέος ΠΡΟΤΥΠΟΣ οικισμός στο κεντρικό Ροπωτό.

 

 

Για το άμεσο ενδιαφέρον του κ. Σκρέκα και την πρώτη διερευνητική επίσκεψη του κ. Παυλίδη όλοι οι Ροπωτιανοί, είτε ζουν στο χωριό είτε στην Πύλη, τα Τρίκαλα και άλλες πόλεις εκφράζουν θερμές ευχαριστίες.

 

 

Σχετικά με τον «διάλογο» που αμέσως ξεκίνησε για το ποια είναι η κατάλληλη θέση για τον νέο οικισμό η άποψη πολλών Ροπωτιανών είναι πως επειδή στο χωριό υπάρχουν πολλές κοινοτικές εκτάσεις θα πρέπει αυτές να υποδειχθούν στους μελετητές από την Κοινοτική Αρχή και αυτοί να προτείνουν την πιο κατάλληλη. Θα πρέπει δε να επιλεχθεί μια τοποθεσία στην οποία να μπορεί να δημιουργηθεί ένας πρότυπος και κυρίως ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ. Δηλαδή να είναι σε κατάλληλο υψόμετρο, με θέα και βέβαια με ασφάλεια. Πολλοί μάλιστα προτείνουν τα νέα οικόπεδα να δοθούν δωρεάν (με την υποχρέωση να ανεγερθούν κατοικίες σε εύλογο διάστημα) στους Ροπωτιανούς και αν περισσέψουν και σε μη Ροπωτιανούς για να τονωθεί η ζωή στο χωριό, έστω και τους θερινούς μήνες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις