Το διαχρονικό μήνυμα της θυσίας των 5 Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών

Αυτός ο τόπος που ζούμε, η Ελλάδα, η Θεσσαλία, τα Τρίκαλα έχει μακραίωνη ιστορία. Αυτή η «αλυσίδα» έχει κάποιους ξεχωριστούς κρίκους, κάποιες κορυφαίες στιγμές απ’αυτές που σε κάνουν να σταθείς ιδιαίτερα πάνω τους. Μία από αυτές τις στιγμές, με πολλαπλά διδάγματα και η οποία συγκλονίζει κάθε άνθρωπο, διαδραματίστηκε στα Τρίκαλα στις 18 Απριλίου 1944.

Αφορά στην ηρωική θυσία 5 νέων ανθρώπων, 5 ΕΠΟΝιτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους σε τέτοια τρυφερή ηλικία βροντοφωνάζοντας πως το ύψιστο αγαθό που έχει ανάγκη ο κάθε άνθρωπος είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και η αυτοδιάθεση κάθε ατόμου και κάθε συλλογικής οντότητας και όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Ας μην το ξεχάσουμε ποτέ αυτό το μήνυμα και τώρα που ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και αύριο που θα φύγει ο κορωναϊός αλλά τα «παλιά» προβλήματα των ανθρώπων θα είναι εδώ και μάλιστα εντονότερα.

Σημ.: Σε άλλη ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ από τη χθεσινή εκδήλωση μνήμης που πραγματοποίησε (υπό ειδικές συνθήκες) το ΚΚΕ καθώς και το ιστορικό της θυσίας των 5 παλικαριών μας.

trikalaonline.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις