Ούτε για τον Κασιδιάρη δεν συμφωνούν…

Γράφει ο Σωτήρης Κύρμπας

 

Παρακολουθώντας τα δημοσκοπικά ευρήματα εδώ και πολλά χρόνια η μοναδική ανησυχία μου όσον αφορά τις προσεχείς εθνικές εκλογές ήταν οι (δημοσκοπικές) επιδόσεις του κόμματος Κασιδιάρη που επιχειρούσε να ανασυστήσει (“από το παράθυρο”) μια νέα νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση με σοβαρές πιθανότητες να εισέλθει εκ νέου στην Βουλή των Ελλήνων.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν καθόλου αισιόδοξος πως η συνήθως βραδυπορούσα κυβερνητική παρεμβατικότητα θα αφυπνίζονταν και θα προωθούσε νομοθετική τροπολογία που να αποκλείει τους καταδικασθέντες εγκληματίες από το να συστήνουν, να συμμετέχουν και να λειτουργούν κόμμα υπό άλλο όνομα αλλά ίδια δράση.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα πως προωθείται άμεσα νομοθεσία που θα τους απαγορεύει να κατέχουν επιτελική θέση (προέδρου, γενικού γραμματέα, μέλους διοικούσας επιτροπής ή νόμιμου εκπροσώπου) σε οποιοδήποτε κόμμα.

 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την “Καθημερινή”

 

 

Ικανοποίηση που μετατράπηκε σε έντονο προβληματισμό όταν επίσης πληροφορήθηκα πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν πρόκειται να υπερψηφίσει την εν λόγω νομοθετική πρόταση επικαλούμενος… αρκετά προβληματικά σημεία και “ψιλά γράμματα”.

Με την τακτική του “όχι σε όλα” (ακόμη και για τους νεοναζιστές εγκληματίες) το συριζαϊκό στρατόπεδο θεωρεί πως θα αναβιώσει την εποχή του ανένδοτου ή ακόμη προγενέστερα της εμφυλιοπολεμικής περιόδου. Καθώς όμως και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται πως η ελληνική κοινωνία δεν… τσιμπάει με παρωχημένες αναφορές και ιδεοληψίες ανακοινώνουν πως θα φέρουν δική τους νομοθετική πρόταση για τους νεοναζί, μόνο και μόνο για να κωλυσιεργήσουν και να επιμείνουν στην ακραία αντιπολιτευτική τακτική τους.

Ευλόγως διερωτώμαι: Η ελληνική κοινωνία πρέπει να εμπιστευθεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη στα χρόνια της οποίας καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και τέθηκε εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ή την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που επί 4½ χρόνια κυβερνητικής θητείας δεν… έβρισκε κατάλληλη αίθουσα για την εκδίκαση της πολύκροτης δίκης της εγκληματικής αυτής οργάνωσης;

Όσα ιδεοληπτικά τεχνάσματα ή επιχειρήματα και να επικαλεστεί κανείς, η απάντηση στο ερώτημα είναι εύλογη και προφανής.

Σχετικές δημοσιεύσεις