Καταγγείλτε επιτέλους τον ισλαμοφασίστα!

Για μια ακόμη φορά η ομιλία του πρωθυπουργού στην Γ.Σ. του Ο.Η.Ε. ήταν φοβική και κατευναστική

Ήταν καλή η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.;

Απαντώ ευθέως: “Καλή” ήταν, όχι όμως επαρκής.

Ήταν “καλή” διότι έθεσε τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας, όπως η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και το αδιαπραγμάτευτο της αμφισβήτησης από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μίλησε και για την παράνομη κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Ήταν όμως ανεπαρκής διότι την ώρα που από τους θρασύτατους και ασύστολους (Ερντογάν και συν αυτώ) επιτιθέμενους ακούμε καθημερινά πως “θα έρθουν νύχτα”, ότι “καλό θα ήταν να μάθουμε μπάνιο” ή πως “θα υποστούμε συνέπειες” εάν δεν ενδώσουμε στις ορέξεις τους, η επίκληση στην δήθεν ειρηνόφιλη διάθεση των Τούρκων πολιτών είναι παρωχημένη και εκτός κλίματος που έχει δημιουργήσει το τουρκικό καθεστώς στην γειτονική χώρα.

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την “Καθημερινή”.

Αρκετοί οπαδοί του κατευνασμού της Τουρκίας στην χώρα μας επικαλέστηκαν τις προηγούμενες ημέρες αποτελέσματα δημοσκόπησης στην γείτονα σύμφωνα με την οποία το 64% των Τούρκων θεωρεί τους Έλληνες φίλους. Όμως το 31,3% που απάντησε πως ήμαστε εχθροί μεταφράζεται σε πάνω από 25 εκατομμύρια, πληθυσμός υπεραρκετός για μια κοινωνία που συζητά και αναζητά την καλύτερη ευκαιρία για να κατακτήσει το μισό Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά του.

Βεβαίως, τόσο τις δημοσκοπήσεις όσο και γενικότερα τις δημοκρατικές ελευθερίες το καθεστώς Ερντογάν τις έχει γραμμένες στα παλιά του τα παπούτσια. Γι’ αυτό όλοι οι διαφωνούντες μαζί του κατά δεκάδες χιλιάδες είναι φυλακισμένοι στα μπουντρούμια του, γεγονός που θα μπορούσε να επικαλεσθεί ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διεθνή κοινότητα και εξηγώντας τους με ποιον έχουν να κάνουν.

Ανυπερθέτως όμως ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας πως η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονίες σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Μικράς Ασίας. Γενοκτονίες που όπως αυτή των Αρμενίων έχουν αναγνωριστεί και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην έδρα των οποίων (Νέα Υόρκη) διεξάγονταν η 77η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε.

Γενικώς επρόκειτο για μια ακόμη ομιλία φοβική, κατευναστική και όχι καταγγελτική παρόλο που η φαρέτρα της ελληνικής διπλωματικής αντεπίθεσης είναι πλέον γεμάτη από ατράνταχτα επιχειρήματα, ειδικώς σε μια εποχή που η Ελλάδα αποτελεί το προκεχωρημένο ευρωπαϊκό ανάχωμα στον σκοταδισμό, τον δεσποτισμό και την βαρβαρότητα.

Από την άλλη πλευρά με την ομιλία του Ερντογάν στο ίδιο βήμα λίγες ημέρες νωρίτερα και τα ασύστολα ψεύδη του (συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας νεκρών παιδιών αγνώστου ταυτότητας) προκειμένου να κατηγορήσει την Ελλάδα πως “πνίγει παιδιά στο Αιγαίο” δεν φαίνεται να απασχόλησε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν εξάλλου οι πρώτοι διδάξαντες με τα fake news των προσφύγων σε (δήθεν) ελληνική νησίδα του Έβρου, καθώς επίσης της υποτιθέμενης “νεκρής Μαρίας” εκεί, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου εργαλειοποίησαν το ψέμα, σύροντας την χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας την για το ανύπαρκτο “έγκλημα”.

Ήταν οι Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος και Χρήστος Σπίρτζης που ενώ το ψέμα είχε αποδειχθεί (ανακάλεσε δημοσίως η Μ.Κ.Ο. “HumanRights360” που το είχε πρωτοδημοσιεύσει) συνέχιζαν να αναφέρονται και να καταγγέλλουν το χαμό “ανθρώπινων ζωών”.

Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ που αναφερόμενος στα fake news περί θανάτου της πεντάχρονης διερρήγνυε τα ιμάτιά του επιμένοντας, “ε όχι και να ζητήσουμε και συγγνώμην…”.

Δυστυχώς δεν πρόκειται απλώς για “χρήσιμους ηλίθιους”. Πρόκειται για κάτι σοβαρότερο και χειρότερο.

 

Του Σωτήρη Κύρμπα

Σχετικές δημοσιεύσεις