Σωτήρης Κύρμπας: Μην τολμήσει!

Στις 17 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Η συνάντηση, εκτός των τετριμμένων, σημαδεύτηκε από την ξεκάθαρα προσβλητική στάση του Τούρκου προέδρου απέναντι στον οικοδεσπότη του, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσφορία στην γερμανική κοινή γνώμη:

Στις κοινές τους δηλώσεις ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Γερμανία στηρίζει το Ισραήλ, καθώς νοιώθει ενοχές λόγω του Ολοκαυτώματος από τους ναζί και -το κυριότερο- δεν απαντήθηκε όπως θα άρμοζε από τον ψελλίζοντα καγκελάριο…

Διότι εάν ο κ. Σολτς ήτο όντως Ευρωπαίος (έστω Γερμανός) ηγέτης θα υπενθύμιζε στον κ. Ερντογάν πως η Γερμανία αναμετρήθηκε με το αμαρτωλό της παρελθόν στέλνοντας εκατοντάδες ναζίδες στην αγχόνη και χιλιάδες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης ως ενόχους για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αντιθέτως με την Τουρκία, όπου το ένοχο παρελθόν της όσον αφορά τις Γενοκτονίες των Ορθόδοξων πληθυσμών της Μικράς Ασίας (Αρμένιοι, Έλληνες, Ασσύριοι) όχι μόνο δεν έχει καταδικαστεί αλλά και αναβιώνει μαζί με τον νεοοθωμανισμό της.

Ακόμη χειρότερα, ο κ. Σολτς απέδειξε πόσο λίγος για καγκελάριος της Γερμανίας είναι:

Διότι εάν όντως ήταν, θα θύμιζε στον Ερντογάν (και θα θυμόταν και ο ίδιος) πως ήδη από τον Ιούλιο του 2017 το γερμανικό κοινοβούλιο, αψηφώντας τότε τις απειλές και τους εκβιασμούς της Άγκυρας, είχε εγκρίνει σχεδόν ομόφωνα ψήφισμα με τίτλο “Μνήμη και σκέψεις για τη γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων κατά τα έτη 1915 και 1916”. Η Γερμανία συγκαταλέχθηκε από τότε σε εκείνες τις χώρες (Γαλλία, Η.Π.Α. κ.ά.) που αναγνωρίζουν την μαζική δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους Οθωμανούς για πρώτη φορά ρητά ως γενοκτονία.

Βεβαίως, είναι δικαίωμα του γερμανού καγκελαρίου να ασκεί την πολιτική που επιθυμεί, αλλά ας μην ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα κατόπιν, όταν οι ευρωπαϊκοί λαοί στραφούν προς ακροδεξιές κατευθύνσεις (Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία και βέβαια στην ίδια την Γερμανία) αντιλαμβανόμενοι πως οι υπάρχουσες πολιτικές ελίτ είναι ανίκανες να προασπίσουν την ίδια τους την χώρα και κυρίως το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο.

Πάμε στα δικά μας.

Στις 7 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί και την Ελλάδα. Μια επίσκεψη που μόνο τον Τούρκο πρόεδρο ωφελεί στην προσπάθειά του να βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις του με την Δύση και να εκβιάσει καταστάσεις εν όσω διατηρείται η έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά και στην Ουκρανία (μην την ξεχνάμε).

Μια επίσκεψη που -αφελείς δεν ήμαστε- γίνεται κατόπιν πιέσεων των Η.Π.Α. που ναι μεν στηρίζουν διπλωματικώς και εξοπλιστικώς την Ελλάδα, αλλά εξακολουθούν να κατευνάζουν την ισλαμοφασιστική Τουρκία, μήπως και καταφέρουν να την κρατήσουν στο δυτικό στρατόπεδο. Για την Ελλάδα ήταν προτιμότερο να μην γίνει.

Ας είναι… Στην συνάντηση όμως με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πέραν των τετριμμένων (το πόσο καλοί… φίλοι ήμαστε με την Τουρκία) υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Ερντογάν να μας προσβάλει στο ίδιο μας το σπίτι ξεδιπλώνοντας όλη ή εν  μέρει την επεκτατική πολιτική του.

Ο τίτλος του άρθρου (“Μην τολμήσει!”) δεν απευθύνεται προς αυτόν που έχει δικαίωμα σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, να λέει ελεύθερα ό,τι θέλει.

Απευθύνεται αποκλειστικά στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που επιβάλλεται (σε αντίθεση με τον μοιρολάτρη κ. Σολτς) να απαντήσει στο ίδιο μήκος κύματος (αν όχι οξύτερος) σε κάθε πρόκληση του ισλαμοφασίστα ηγέτη. Και επιβάλλεται επιπλέον γιατί δεν προτιθέμεθα ως ελληνικός λαός να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα της Δύσης.

Εξάλλου, οποιοδήποτε ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνάντηση αυτή είναι δεδομένο πως θα αποτυπωθεί στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Σχετικές δημοσιεύσεις