Οι Ανήξεροι

Γράφει ο Χρήστος Αντ. Λάππας πρ. Δήμαρχος Τρικκαίων.

 

Αν και ο μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος Έντγκαρ Μορέν, αποδέχεται, ότι οι πυραυλάκατοι της σύγχρονης εποχής είναι η γνώση, η πληροφορική, η καινοτομία και το κέρδος, είναι κομμάτι δύσκολο ν’ αποδεχθεί κανείς, ότι στην ηγεσία της Κυβέρνησης κυριαρχούν οι Ανήξεροι.

Έτσι μετά τον Πρωθυπουργό, που στο θέμα των υποκλοπών, δεν γνώριζε -αν και εκ του νόμου ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει- τα σφαλερά και ανεκδιήγητα διαδραματιζόμενα στην ΕΥΠ, ο έτερος Καππαδόκης, ανεψιός και διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, δεν γνώριζε κι αυτός τίποτα, ως εικόνα και ομοίωση του Πρωθυπουργού.

Αν κάτι ενοχλεί περισσότερο στο θέμα των υποκλοπών, είναι οι γελοιογραφικές δικαιολογίες που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

Σκαλίζοντας τα γεγονότα, οι άγνοιες δεν έχουν τελειωμό!!

Άγνοια επικρατούσε στους Κυβερνώντες για τα υπερκέρδη στο χώρο της ενέργειας, για πάνω από ένα χρόνο, και οψίμως θυμήθηκαν λιγότερα από τα μισά.

Άγνοια επικρατούσε στο Πρωθυπουργικό μυαλό, για τον πολλαπλάσιο κίνδυνο που διέτρεχαν οι νοσηλευόμενοι -εκτός ΜΕΘ- νοσήσαντες σοβαρά από κορονοϊό.

Άγνοια υπάρχει και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δεν επικαιροποίησαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, από το αρμόδιο Επιστημονικό Όργανο, των ανεμβολίαστων Υγειονομικών, που είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία απόφαση του ΣτΕ και την πιθανολογούμενη επιστροφή τους, καταφέρνοντας σημαντικό πλήγμα στον επιστημονικό ορθολογισμό.

Άγνοια και στον τελευταίο νόμο, με την επαναφορά του γιατρού μερικής απασχόλησης, ότι ένα τμήμα του νοσηλευτικού έργου θα ιδιωτικοποιηθεί και οι δαπάνες των Πολιτών ,για την Υγεία, θ’ αυξηθούν. Το κόλπο το ξαναζήσαμε, πριν είκοσι περίπου χρόνια, αλλά κάποιοι ούτε θυμούνται, ούτε μαθαίνουν.

Άγνοια φαίνεται να υπάρχει και στην έλλειψη Δημοσιονομικού status, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση 56δίς,τα τελευταία δύο χρόνια και την υπερβολική διόγκωση του Δημοσίου χρέους(και δεν θα αναφερθώ στην Ταξική δυστοπία, για το πού πήγαν αυτά τα χρήματα).

Άγνοια επικρατεί και για το Ταμείο Ανάκαμψης, την έλλειψη Δημοκρατικού προγραμματισμού (μία επιτροπή στο Μαξίμου θα μοιράσει τα κονδύλια, προφανώς στους ημετέρους, εν κρυπτώ και παραβύστω!!) κι ότι η πρόοδος, η ανάπτυξη κι ο παραγόμενος πλούτος είναι μια συλλογική προσπάθεια, σε τελική ανάλυση μία Κοινωνική κατασκευή.

Άγνοια επικρατούσε και στο πρόβλημα Πάτση για αρκετό χρόνο, και τώρα, που τους πήρε το νερό από το αυλάκι, προσπαθούν να το περιορίσουν στην ηθική πλευρά της συμπεριφοράς Πάτση κι όχι στην πολιτική της Κυβέρνησης που εκκολάπτει Πάτση δες!!

Αφήνω τελευταίο την κομπορρημοσύνη της Κυβέρνησης, κι όχι μόνο, για ανάπτυξη 6% περίπου το 2022. Μήπως κάποιος από τούς όχι μόνο (ΤΕ π.χ.) μπορεί να μας πει, τι σημαίνει ανάπτυξη 6% με πληθωρισμό 10-12%; Είναι υγιής ή πληθωριστική ανάπτυξη, κι αν είναι υγιής, γιατί το 2023 προβλέπεται ανάπτυξη 1%;

Ο Μύθος πάντως της καλής Διακυβέρνησης Μητσοτάκη, καλά κρατεί, είτε ως Μειντιακό κατασκεύασμα, είτε ως φαντασίωση και παραμύθι!!

Τρίκαλα 4/12/2022

Σχετικές δημοσιεύσεις