Σκλάβοι πολιορκημένοι – Επίκαιρο άρθρο της συγγραφέως Ελ. Σταθοπούλου ειδικά για το trikalaonline.gr

Είχαμε μάθει μετά την κορύφωση τού θείου δράματος να προσδοκούμε την Ανάσταση. Το σκοτάδι να γίνεται φως και οι πένθιμες καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα. Η ζωή να ξεχύνεται στους δρόμους, που φυσούσε ένα αλάνικο αγέρι φέρνοντας μυρωδιά πασχαλιάς και ψητού αρνιού. Λαμπάδες γιορτινές και φιλιά αγάπης. Τσουγκρίσματα και γλέντια.

 Αν και είχαμε ζήσει μια σιδερένια δεκαετία οικονομικού πολέμου και είχαμε χτυπηθεί ως έθνος και κοινωνία, αντέχαμε. Επικοινωνούσαμε, μοιραζόμαστε, βοηθούσαμε, ανταμώναμε σαν οικογένεια, βολτάραμε και χαιρόμαστε όλα όσα είχαμε ως παρακαταθήκη τού πολιτισμού μας.

 Ξαφνικά ενέσκηψε παγκόσμιος φόβος. Αρχή ακήρυκτου βιολογικού πολέμου. Ένας ιός, αγνώστου προελεύσεως και ποικίλων αποτελεσμάτων, είναι ίσως το σατανικό υπερόπλο τής στρατηγικής μιας αόρατης κι απροσδιόριστης παγκόσμιας  ηγεσίας. Δεν μετρούν οι θάνατοι, δεν μετρά η ανεργία, δεν μετρά η φτώχεια, δεν μετρά η ψυχική κακοποίηση. Το μόνο που έχει σημασία είναι οι αριθμοί και η τρομολαγνεία, που ξεχύνεται από τα ΜΜΕ στους εγκλεισμένους στο σπίτι  Νεοέλληνες, με τις μάσκες και τα απολυμαντικά.

  Ο φόβος τού θανάτου σαν μέγγενη σφίγγει την ψυχή. Ερημιά και μοναξιά, για ν΄ακούγονται   εκκκωφαντικά τα κρόταλα τού πανικού, που πίσω του κρύβεται η οργή. Η απειλή προστίμων στους απείθαρχους,  οικονομικά αναιμικούς, πολίτες πισωγυρίζει την αντίσταση για την κλοπή τής ζωής τους και της χαράς τους. Όλοι σιωπούν και με σκυφτό κεφάλι αφουγκράζονται τα βήματα τής ιστορίας, στης οποίας την πορεία δεν μπορούν να έχουν λόγο. Γιατί είναι σκλάβοι πολιορκημένοι,  παραδομένοι στην εικονική πραγματικότητα τής προπαγάνδας των ανόμων εξουσιαστών.

 Φέτος, κανείς δεν ήταν παρών στην Σταύρωση, κανείς δεν ακολούθησε τον Επιτάφιο,  κανείς δεν θ΄ ανάψει αναστάσιμη λαμπάδα, κανείς δεν θα ζήσει την λάμπουσα Λαμπρή. Οι μέρες είναι παγωμένες, ξερές και σκοτεινές. Σταυρωμένες μέρες!

 

 Ποια είναι η Ελένη Σταθοπούλου

 

Η Ελένη Ι. Σταθοπούλου, με το φιλολογικό ψευδώνυμο Αιθερία, γεννήθηκε στη Θουρία Μεσσηνίας το 1954 από πατέρα Ναυπλιέα και μητέρα Θουριώτισσα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Θηλέων Πύργου και στη συνέχεια από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό τής Φιλοσοφικής Αθηνών και το Νομικό Τμήμα τής Νομικής Αθηνών. Υπηρέτησε σε  Δημόσια Λύκεια για τριάντα έτη. Από τον Οκτώβριο τού 2004 συνέλαβε την ιδέα και υλοποιεί έκτοτε την έκδοση μιας τριμηνιαίας εφημερίδας για την ιδιαίτερη πατρίδα της με τίτλο ‘Θουρία”. Με το ψευδώνυμο Αιθερία στις αρχές τού 2015 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “αλήτης φλοίσβος”, απ΄τις εκδόσεις “Η φωνή τών Πειραιωτών”, που περιέχει τρεις ποιητικές συλλογές με σαρανταπέντε ποιήματα. Στα τέλη τού ίδιου χρόνου εξέδωσε το μυθιστόρημα με τίτλο “γεύση από νεράντζι”, το 2017 το αστυνομικό  μυθιστόρημα με τίτλο “ουδέν αξιοσημείωτον” και τον Ιούνιο τού 2019 την ποιητική συλλογή “στην ανάσα τού φόβου”, όλα από την anima εκδοτική.  Email: [email protected]

 

Σημ: Το βιβλίο της κ. Σταθοπούλου (Γεύση από Νεράντζι) πρόκειται να παρουσιαστεί και στα Τρίκαλα μετά την….απελευθέρωσή μας από τον κορωναϊό!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις