Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους ο «Μικρός Πρίγκιπας» στο Φρούριο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής

Μιλούν στο «δ» ο εκπληκτικός πρωταγωνιστής Θανάσης Τσαλαμπάσης και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμος

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, το κλασσικό λογοτεχνικό έργο που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής με απόλυτη επιτυχία στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι μία ιστορία για την αθωότητα και για το πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε την αλήθεια.  Η παράσταση ήταν μία μοναδική εμπειρία για όλους γιατί  περιέχει όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά. Την αθωότητα που είναι ευκαιρία να ξαναζήσουμε, ένα αγαπημένο παιδικό παιχνίδι, ένα δροσερό αεράκι, ένα ηλιοβασίλεμα κι ένα τραγούδι. Το πιο γλυκό τραγούδι απ’ όλα.

 

Δηλώσεις Τσαλαμπάση

 

Στον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα ιδανικός ο κ. Θανάσης Τσαλταμπάσης που μίλησε στον «Διάλογο» για την προσέγγισή του στον αγαπημένο ήρωα:

«Έχουμε δημιουργήσει μια πάρα πολύ ωραία ομάδα με μπροστάρη τον Δημήτρη Αδάμη που είναι ο σκηνοθέτης και έκανε και την διασκευή του έργου και ασχολείται χρόνια με το θέατρο για παιδιά και για μένα αποτέλεσε μια εγγύηση στο να είμαι σε αυτή την παράσταση. Γιατί οι ρόλοι από μόνοι τους δεν μου λένε τίποτα, οι συνεργασίες είναι το παν και εδώ είχαμε ένα σπουδαίο κείμενο, όντως έναν ρόλο-σύμβολο που είναι ο Μικρός Πρίγκιπας αλλά ο συνδυασμός με την ομάδα και με τον σκηνοθέτη με έκανε να θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα και μέσα από τις πρόβες μας νομίζω ότι φτιάξαμε μία πολύ ωραία παράσταση και το έχουμε δει πια στην πράξη όλο το καλοκαίρι που είμαστε σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Το ευχαριστιούνται μικροί και μεγάλοι, συγκινούνται, γελάνε, παίρνουν τα μηνύματα του έργου που είναι πολύ βαθιά καθώς το έργο είναι γεμάτο με φιλοσοφίες της ζωής αλλά με έναν απλό και ωραίο τρόπο χωρίς ο συγγραφέας να μας κουνάει το δάχτυλο γι’ αυτό και περνάνε απαλά σε όλες τις ηλικίες και ειδικότερα στα μικρά παιδιά γιατί ο Μικρός Πρίγκιπας είναι σαν φίλος τους αλλά παράλληλα για μένα είναι και η παιδική αθωότητα που έχουμε χάσει εμείς οι μεγάλοι και πολεμάμε να την βρούμε οπότε γι΄ αυτό και οι μεγαλύτερης ηλικίας θεατές συγκινούνται γιατί μάλλον βλέπουν ένα κομμάτι του εαυτού τους».

Ο δημοφιλής ηθοποιός μας μίλησε και για την πρόσφατη ταινία «Τσάρλι» στην οποία ήταν σκηνοθέτης και παραγωγός αναφέροντας: «Η σκηνοθεσία γενικότερα είναι κάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα πάνω στη σκηνή ως ηθοποιός ή σε κάποιο πλατό δεν κοιτούσα μόνο το πώς θα παίξω, κοιτούσα τα πάντα, πώς δουλεύουν και στήνονται οι κάμερες, όλα τα πόστα.  Ο Τσάρλι νομίζω ότι ήταν κάτι που μου βγήκε ενστικτωδώς, δούλεψα σκληρά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα για το οποίο είμαι πολύ περήφανος, αυτή τη στιγμή παίζει και σε ένα συνδρομητικό κανάλι και εύχομαι να κάνει και άλλο ταξίδι γιατί ήταν να πάει σε κάποιο φεστιβάλ αλλά λόγω λοκντάουν δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Για μένα ήταν ένα πάντρεμα του βωβού κινηματογράφου με το σήμερα γιατί έχω μεγαλώσει με τους ήρωες του βωβού κινηματογράφου –Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον, Χοντρό-Λιγνό- και πάντα μου άρεσε η σωματικότητα στη δουλειά μου δηλ. μου αρέσει να βρίσκω πρώτα πώς κινείται ο κάθε ήρωας και έτσι κινήθηκα προς τα εκεί μαζί με το συναίσθημα να έρθει ξανά αυτή η εποχή που έχω νοσταλγήσει και ήταν τα πράγματα στο μυαλό μου πιο αθώα και ρομαντικά».

 

Ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Αδάμης

Δηλώσεις μας έκανε και ο σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Αδάμης σημειώνοντας τα εξής: «Είναι η δεύτερη φορά που προσεγγίζω αυτό το έργο, το είχα ξανακάνει πριν 7 χρόνια και η αιτία που ξανασκέφτηκα το έργο είναι ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Συναντηθήκαμε και μου είπε το όνειρό του ότι ένας από τους ήρωες που θέλει να κάνει στο θέατρο είναι ο Μικρός Πρίγκιπας. Του είπα να το κάνουμε μαζί και ενώσαμε τις σκέψεις μας, αρχίσαμε να ονειρευόμαστε και νομίζω για μένα ήταν το ιδανικό δηλ. να συναντάς ανθρώπους που να θέλουν να ονειρευτούν μαζί σου ή εσύ να θέλεις να ονειρευτείς μαζί τους. Ήτανε ευτυχής η συγκυρία και είναι πολύ σημαντικό ότι δέθηκε με την ομάδα μας «Μαγικές Σβούρες» γιατί είναι τεχνίτης και εργάτης της τέχνης, μπήκε εξαιρετικά μέσα στην ομάδα, την στήριξε, έδωσε και πήρε ιδέες και όλο αυτό ήταν μαγικό, περάσαμε υπέροχους μήνες στις πρόβες.

Στην περιοδεία μας μέχρι τώρα γίνεται ένας μικρός χαμός με την αγάπη του κόσμου γι΄ αυτό το υπέροχο έργο δηλ. κι εγώ το χαίρομαι γιατί όταν ο κόσμος δίνει την αγάπη του σε ένα τέτοιο έργο λες αξίζει η προσπάθεια. Είναι ένα έργο που έχει 100 χιλιάδες παραμέτρους που εγώ φαντάζομαι και το παιδί που το βλέπει φαντάζεται άλλες 100 χιλιάδες και εμένα αυτό με ενδιαφέρει, τα έκπληκτα μάτια των παιδιών. Αυτή είναι η αμοιβή μας και η χαρά μας και είμαστε ενθουσιασμένοι. Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα Τρίκαλα και ελπίζουμε να ανοίξουμε μια πολύ ωραία πόρτα επικοινωνίας με το κοινό εδώ γιατί είναι μια υπέροχη και χαρούμενη πόλη».

Πάρα πολύ καλές και ουσιαστικές οι ερμηνείες από τις κυρίες Αγοραστή Αρβανίτη, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα και τους κυρίους Θανάση Βοϊδήλο και Τάσο Ράπτη ενώ στο τέλος της παράστασης ο σκηνοθέτης υπέγραψε για τους μικρούς φίλους το βιβλίο που περιείχε το κείμενο και το cd με τα τραγούδια της παράστασης.

 

ΧΑΡΗΣ ΜΑΝΤΕΛΛΟΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις