« Η Κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας»

Διαγωνισμός σεναρίου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Προθεσμία κατάθεσης συμμετοχών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

 

 Βραβείο 10.000 ευρώ στο σενάριο που θα βραβευθεί ως πρώτο

 

Αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα απειλή… την κλιματική κρίση. Ωστόσο, μπορούμε να γίνουμε η έμπνευση που θα αλλάξει αυτήν την πορεία.

Έχεις ένα όνειρο για τον κόσμο που θέλεις να ζεις;

Γράψε το δικό σου σενάριο για μία ταινία μικρού μήκους ή ένα ντοκιμαντέρ και ίσως είναι αυτό που θα κερδίσει τα βλέμματα και ένα από τα βραβεία του Διαγωνισμού “Κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας”.

Συμμετοχές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) προκηρύσσει Πανελλήνιο Ανοιχτό Διαγωνισμό, με ελεύθερη συμμετοχή, για την κατάθεση σεναρίων με θέμα: «Η κλιματική κρίση, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας».

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα σενάριο με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα – προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και την παρακίνηση σε ενεργό δράση για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Διαγωνισμός Σεναρίου στοχεύει να εμπνεύσει και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, καθώς επίσης να κινητοποιήσει τους πολίτες για την προστασία του, αναδεικνύοντας σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση και την επιτακτική ανάγκη για έγκαιρη δράση.  Όλοι είμαστε μέρος του κλίματος. Μπορούμε να γίνουμε και διαμορφωτές του.

Ο σκοπός του Διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ με αναφορά στην κλιματική κρίση και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να αναλάβουν οι πολίτες, στη χώρα μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις