Υποσχέσεις και προσδοκίες από τη νέα γενιά

Το   Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης U- 17  ετών φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Καλαμπάκας- Τρικαλινά μετάλλια από Ντόντο και Δημόπουλο

Σε ραντεβού αστέρων νέας γενιάς της Ελληνικής Πάλης εξελίχθηκε τελικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα U-17, που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην όμορφη Καλαμπάκα. Στο δημοτικό Κλειστό της πόλης παρέλασαν και αγωνίστηκαν- κυνηγώντας διάκριση-  πάνω από 250 παιδιά Παλαιστικών συλλόγων από όλη τη χώρα,  δίνοντας μια δυναμική ενθουσιώδη εικόνα , που αφήνει  πολλές προσδοκίες  κι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το μέλλον  του αθλήματος. Αυτό ανέφερε εξάλλου και στις δηλώσεις του τόσο ο δήμαρχος Μετεώρων  κ Αβραμόπουλος που κήρυξε την έναρξη των αγώνων,  απευθύνοντας   χαιρετισμό στις αποστολές όλων των σωματείων, τους αθλητές προπονητές και τους προσκεκλημένους της Ελληνικής Παλαιστικής Ομοσπονδίας

Η μεγάλη διοργάνωση άνοιξε  με την παρέλαση της σημαίας, τον Εθνικό Ύμνο, και τον όρκο των αθλητών και διαιτητών.  Αμέσως μετά οι διοικούντες της Ομοσπονδίας τίμησαν τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο, σημειώνοντας μάλιστα  ότι υπήρξε παλαιότερα αθλητής της Πάλης. Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στην Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Πηνελόπη Μαγκούρα που επιμελήθηκε όλο το διοργανωτικό κομμάτι με την επιστασία και φροντίδα των ανθρώπων και υπαλλήλων του δήμου.  Απ ότι φαίνεται μάλιστα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για νέα συνεργασίας καθώς οι  άνθρωποι της Πάλης έμειναν ενθουσιασμένοι ενώ ο Δήμαρχος Μετεώρων έκανε πρόταση να φιλοξενηθεί στην Καλαμπάκα πανελλήνιο πρωτάθλημα και  την επόμενη σεζόν.Η πρώτη ημέρα των αγώνων περιελάμβανε σπουδαία ματς και αναμετρήσεις Ελληνορωμαϊκής που κέντρισαν το ενδιαφέρον, με τους αθλητές να κερδίζουν το χειροκρότημα των φιλάθλων που βρέθηκαν στο «Βλαχάβειο» Γυμναστήριο.

Στους αγώνες είχαμε και Τρικαλινές διακρίσεις με τον Σωτήρη Ντόντο του Α.Σ.Τ. να κατακτά το χρυσό στα 51 κιλά , ενώ ανάλογη επιτυχία είχε και ο  Δημήτρης Δημόπουλος επίσης του Α.Σ.Τ. που κατατάχθηκε πρώτος στην κατηγορία 45 κιλών.

Πρωταθλητής στο στυλ της Ελληνορωμαϊκής  αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ που συγκέντρωσε 52 βαθμούς. Με απολογισμό τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, και μία πέμπτη θέση, ο Δικέφαλος πήρε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία. Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Παλαιστικός σύλλογος Πρωταθλητών με 48 βαθμούς και τρίτος ο  Αρχέλαος με 35 βαθμούς.

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως σε λίγες ημέρες (συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου) μία ακόμα πανελλήνια διοργάνωση Πάλης θα φιλοξενηθεί στο νομό μας και αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U-20 που θα διεξαχθεί στο Κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Τρικάλων .

Οι νικητές σε κάθε κατηγορία

45 Κιλά

1 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

48 Κιλά

1 ΤΣΕΝΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
2 ΖΟΥΓΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΓΙΑΣΣΙΡΑΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

51 Κιλά

1 ΝΤΟΝΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2 ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
3 ΤΣΙΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

55 Κιλά

1 ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2 ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
3 ΠΙΣΣΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
3 ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

60 Κιλά

1 ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
2 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΑΔΑΜΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

65 Κιλά

1 ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2 ΑΓΓΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
3 ΤΖΑΛΑΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3 ΜΕΤΑΝΙ ΜΑΡΙΟ

71 Κιλά

1 ΜΠΟΥΖΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
2 ΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3 ΦΤΟΥΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

80 Κιλά.

1 ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2 ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ
3 ΞΟΥΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
3 ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

92 Κιλά

1 ΚΑΡΑΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2 ΜΟΥΤΟΥΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ
3 ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ
3 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

110 Κιλά

1 ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
2 ΠΟΛΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3 ΚΑΖΑΝΤΣΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις