«ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Έπεσε η αυλαία της Άτυπης Συνόδου της Ε.Ε. στην Πράγα, με θέματα την ενέργεια, το Ουκρανικό και την Οικονομία.

Η απόφαση για το πρώτο θέμα μετατέθηκε για την Σύνοδο τέλη Οκτωβρίου, οπότε πρέπει, επιτέλους, η Ε.Ε. να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις για να μην …. Παγώσουν οι Ευρωπαίοι τον χειμώνα.

Στο στόχαστρο βρέθηκε η Γερμανία, η οποία θα διαθέσει 200δις.Ευρώ για να λύσει το πρόβλημα.

Η απάντηση του Καγκελάριου Σόλτσς ήταν ότι αντέχει μία τέτοια δαπάνη η Γερμανική οικονομία, απόφαση η οποία έβαλε στο περιθώριο την … περίφημη «Αλληλεγγύη» των κρατών μελών της Ε.Ε.

Μακάρι να βρεθεί λύση, γιατί ο χειμώνας θα είναι πολύ βαρύς και το κρύο τσουχτερό για σχεδόν όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Το δεύτερο θέμα ήταν το Ουκρανικό και το Τρίτο, γενικά, η οικονομία.

«’Οταν μπαίνεις στο χορό, πρέπει να χορέψεις» λέγει ο φιλοσοφημένος Λαός μας και γι’ αυτό ο πόλεμος στην Ουκρανία και η οικονομία πήγαν χέρι – χέρι, όπως αναμένονταν. Ο πληθωρισμός, όμως, είναι πρωτοφανής.

Εκείνο που στενοχώρησε τα μέλη της Ε.Ε. ήταν η στάση του Ερντογάν, στον καθιερωμένο δείπνο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που εκπροσωπούσε μια χώρα προς ένταξη στην Ε.Ε. στράφηκε κατά της Ελλάδας, που είναι μέλος από δεκαετίες και μίλησε άσχημα και για την χώρα μας και για τον Πρωθυπουργό.

Φάνηκε πολύ σκληρός, δεν σεβάστηκε τα μέλη της Ε.Ε. και έδειξε προκλητική θρασύτητα.

Το δηλητήριο, που χύνουν εναντίον της χώρας μας όλοι οι κυβερνώντες την γείτονα χώρα, φάνηκε στην ομιλία του Ερτνογάν στην Πράγα.

Έτσι αναγκάστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μιλήσει και να καταγγείλει τα ψευδή, τα παράλογα και παράνομα επιχειρήματα του Σουλτάνου, πράγμα που τον αιφνιδίασε και του έφερε σε αμηχανία.

Την…. Ανατολίτικη νοοτροπία και συμπεριφορά των Τούρκων για τα νησιά μας, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για το παράνομο και ουσιαστικά ανύπαρκτο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο καταδίκασαν, όλα τα μέλη της Συνόδου, φυσικά το καθένα με τον τρόπο του.

Έβαλε… πλάτη η Αμερική, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ε.Ε., προκειμένου να στηριχθεί η Ελλάδα.

Ο Ερντογάν, που είναι απρόβλεπτος κα έχει στραμμένο το ενδιαφέρον στο θέμα των εκλογών στη Τουρκία, το ερχόμενο καλοκαίρι, μπορεί να τα .. . παίξει όλα για όλα.

Δυστυχώς, όμως, έγινε το ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ, της Ευρώπης και δεν τον βγαίνουν τα πράγματα.

Ο κλοιός γύρω από τον λαιμό του σφύγγει επικίνδυνα και η δήλωση την ΤουρκοΚύπριας βουλευτίνας, Ντογκάς Ντεργιά, για τον Εντογάν ότι «έχει παλάτια», δεν έχει κοινωνικό κράτος και δημιουργεί εχθρούς» σηματοδοτεί μια νέα εποχή.

Η φιλοδοξία του Σουλτάνου να ξεπεράσει την φήμη και του Κεμάλ, δημιουργώντας μια Οθωμανική Αυτοκρατορία των τριών Ηπείρων, Αφρικής, Ασίας και Ευρώπης, μπορεί να οδηγήσει αυτόν και τους συνενόχους της υπόθεσης του Εθνικισμού, στη τραγική θέση του Αντνάν Μεντερές.

Ο Αντνάν Μεντερές, Πρωθυπουργός της Τουρκίας στην δεκαετία του 1950, φανατικός εχθρός της Ελλάδας κατηγορήθηκε για διαφθορά για αντιλαϊκή πολιτική, για παραβίαση του Συντάγματος και για τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου το 1955.

Τότε σφάχτηκαν οι Έλληνες της Πόλης, κάηκαν τα σπίτια, τα μαγαζιά κα οι Εκκλησίες τους, βιάστηκαν γυναίκες και έγινε και «Περιτομή» στους άνδρες.

Τούρκοι, 50.000 σε αριθμό, κατέστρεψαν τότε τους Έλληνες, στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του Βυζαντίου.

Ο Αντάν Μεντερές καταδικάστηκε σε θάνατο και στις 17 Σεπτεμβρίου 1961 κρεμάστηκε στην αγχόνη.

Εάν αληθεύει το γραφέν, ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε ας το λάβουν σοβαρά το τέλος του Αντνάν Μεντερές όλοι εκείνοι που στέλνουν κα ευχές στον Πούτιν.

Και ενώ αυτά γίνονται στον τομέα την Εξωτερικής Πολιτικής η Εσωτερική επικαιρότητα είναι για γέλια και για κλάματα.

Ο σύζυγος της Προέδρου της Ε.Ε. Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν παίρνει… χοντρά λεφτά από την Ελλάδα για έργο που εντάχθηκε στις Στρατηγικές επενδύσεις της χώρας μας.

Βουλευτής της Ν.Δ. που άνοιξε επιχείρηση με 5.000 ευρώ, ζήτησε δάνειο 5 εκατομμύρια Ευρώ και μπήκε στο πρόγραμμα επιδότησης με 4,2 εκατομμύρια ευρώ.

Τι να το κάνει τώρα το ΤΖΑΚ ΠΟΤ ο άνθρωπος;

Τέλος η ακτινογραφία του Ε.Σ.Υ δείχνει πως καταρρέει, αφού 20.000 Γιατροί έγιναν οικονομικοί… Μετανάστες, την στιγμή που χιλιάδες Υγειονομικοί,σύμφωνα με καταγγελίες των Ιατρικών Οργανώσεων, είναι σε Αναστολή, πληρώνοντας τα λάθη του Μητσοτάκη για τον κορονοϊό.

Αυτά βλέπουν οι Σαμαράς και Καραμανλής και γύρισαν την πλάτη στον Πρωθυπουργό, αφού δεν παρέστησαν στα… Γενέθλια της Ν.Δ.

Δυστυχώς, η … Μπάλα χάθηκε, χωρίς επιστροφή, το Γαλάζιο Πλιάτσικο πάει σύννεφο, οι θάνατοι στην περιοχή του Έβρου είναι υπερδιπλάσιοι των γεννήσεων και τα δύσκολα είναι μπροστά.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις